Els amants del Lego tenen una cita aquest cap de setmana a Montblanc amb el festival Brickània

La quarta edició d'aquesta cita es durà a terme els dies 16 i 17 de juny a la vila de Montblanc, un emplaçament ple de bellesa per passar un dia únic

Brickània s'ha presentat aquest migdia a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Montblanc.
Brickània tindrà l'univers d'Star Wars com a protagonista. | J.V.

 

Montblanc es prepara per la quarta edició de Brickània, el festival de Lego de la capital de la Conca de Barberà. Enguany, aquesta proposta celebrarà la quarta edició els dies 16 i 17 de juny després de la bona acollida de les anteriors. De fet, l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc, és organitzadora d'altres esdeveniments d'èxit com el festival internacional Terrània de ceràmica artística o Clickània, el festival de Playmobil que se celebren a la tardor. El festival compta amb la col·laboració i l'assessorament d'aficionats al món de Lego, col·leccionistes i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili a més de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc i els Guies de Montblanc.

Com en la passada edició, la nau de l'antiga església de Sant Francesc i el claustre seran l'epicentre de Brickània. Allà es podran veure els 13 grans diorames temàtics que, enguany, s'inspiren en en temes ben variats. Una de les principals característiques és que es realitzen íntegrament amb bricks de Lego. En aquesta edició s’hi podran tornar a veure diversos diorames que estaran inspirats en la temàtica de Star Wars, ja que cal recordar que el Lego té una important línia de producte dedicada a les pel·lícules d’aquesta famosa nissaga. S'hi podrà veure: la batalla d'Endor, el planeta Tatooine, i un zoo d'Star Wars. El recinte de Sant Francesc també acollirà diversos punts de venda especialitzats i espais de joc per als menuts.

Els responsables de Brickània amb alguns dels personatges de Star Wars aquest divendres a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Montblanc.
Els responsables de Brickània amb alguns dels personatges de Star Wars. | J.V.

 

Durant els dos dies del festival, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la URV realitzarà quatre activitats per descobrir aplicacions de les peces de Lego que s'aniran repetint al llarg del cap de setmana. Com a novetat, aquest any es comptarà amb un diorama interactiu ubicat a l’antic hospital de Santa Magdalena, l’espai addicional que es va estrenar fa dues edicions i que juntament amb la sala de les Corts del claustre de Sant Francesc, seran els dos llocs dedicats a la realització dels tallers, demostracions i exhibicions de robòtica.

Els protagonistes de Star Wars a Brickània

Fan Props –aficionats que es dediquen a realitzar esdeveniments ambientats principalment amb la pel·lícula Star Wars- debutaran enguany a Brickània. El dissabte 16, a les 12.00 hores i a les 17.30 hores alguns dels seus components protagonitzaran dues rues transformats en Darth Vader, Kylo Ren, Rei, Princesa Leia, Jedi Kit Fisto, stormtroopers, pilots de l’Imperi i rebels i jedi. A més, destaca la participació del robot R2D2. Alguns d’aquests personatges ja s’han pogut veure aquest matí en la roda de premsa de presentació del festival que s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Montblanc.


Comentaris

envia el comentari