Els sucs naturals i les begudes light poden augmentar el risc de patir obesitat abdominal

Beure més de cinc begudes ensucrades, edulcorades, light o suc per setmana pot augmentar el risc de patir síndrome metabòlica

El màxim que no han de superar els homes és de 102 centímetres. Foto: Getty.

S'acostuma a associar la salut a prendre sucs naturals de fruita o envasats, lluny d'això el seu consum freqüent també pot comportar un risc de tenir obesitat abdominal segons un estudi. En aquesta línia, segons recull la Vanguàrdia un consum elevat d'aquests líquids augmenta el risc de patir aquesta síndrome i beure més de cinc begudes ensucrades, edulcorades, light o suc per setmana pot augmentar el risc de patir síndrome metabòlica.Un total de 1.868 participants d'entre 55 i 80 anys sense la síndrome metabòlic però amb un alt risc cardiovascular van participar en l'estudi de la Universidad Rovira i Virgili i una vegada acabat van concloure que s'ha de seguir un patró de consum d'aliments més proper a la dieta mediterrània i deixar els sucs de fruita i begudes amb sucre a la cúpula de la piràmide nutricional.

Segons els investigadors beure aigua i alguna copa de vi amb moderació són hàbits dels països mediterranis però consumir begudes ensucrades no. Una quarta part de la població en paisos desenvolupats pateix el trastorn de la síndrome metabòlic format per conjunts de factors de risc com: obesitat abdominal, hipertensió arterial, nivells baixos de colesterol HDL en sang i els elevats nivells de triglicèrids i de glucosa. Un dels grans indicis per saber si una persona té aquesta síndrome, és la circumferència de la cintura. El teixit de greix que s'acumula al voltant de l'abdomen és perillós pel que fa al punt de vista cardiovascular i això afecta més als homes que a les dones. Segons el National Cholesterol Education Program els homes no haurien de superar els 102 centímetres de perímetre de cintura i les dones no haurien de superar els 88 cm. Les persones amb síndrome metabòlica tenen un risc tres vegades major de sofrir un infart de miocardi o un vessi cerebral i un risc dues vegades major de morir.


Comentaris

envia el comentari