'Supervivientes' realitza la polèmica prova de les «Temptacions» i el seu error revoluciona les xarxes

Kiko i Glòria, per la seva banda, s'allunyen de la final amb la seva egoista presa de decisions

Lara Álvarez, la presentadora del programa | Cedida

Aquesta nova edició de 'Supervivientes' està donant molt què parlar: cada dia se sumen noves polèmiques i amb elles noves pujades en el 'share' del programa. El nou focus de discòrdia ha sorgit arran de l'última emissió de 'Tierra de nadie', una secció del programa on s'ha realitzat l'anomenada prova de les «Temptacions». Va ser precisament aquesta prova la que va indignar l'audiència, per la confusió que generava. La idea del desafiament era posar a prova la capacitat de sacrifici dels concursants oferint-los una cosa que volien a títol personal i una altra cosa que podria beneficiar el grup. La temptació canviava de persona a persona i posava a prova els seus desitjos més foscos, el seu altruisme i el seu anhel de supervivència. El cas de José Luis va ser, justament, el que va provocar tot l'enrenou. El concursant ha declarat en diverses ocasions que es mor de ganes per escoltar la veu de la seva dona, però, quan se li va fer l'oferiment, el va refusar, per tal d'aconseguir un 'kit' bàsic de supervivència que redundaria en el benefici col·lectiu del grup. 

D'altra banda, el cas de Juan Miguel va ser totalment diferent: li van oferir escollir entre un dibuix del seu nét o un plat de mandonguilles que podria compartir amb els tres companys que triés. Després de pensar-s'ho prou, Juan Miguel, es va decantar pel menjar i va triar a Laura, Paola i Alejandro per compartir-lo amb ell. Com és lògic, José Luis, que s'havia sacrificat pel grup, va comentar que ell tampoc havia menjat, indicant amb això que l'oferiment se li hauria d'haver fet a ell també. En aquest moment, la presentadora, Lara Álvarez li va contestar que no tenia aquest dret perquè havia renunciat al menjar pel 'kit' de supervivència. No obstant això, allò no era cert, ja queJosé Luis havia renunciat a la trucada amb la seva dona i no a cap classe d'oferta de menjar. La direcció del programa es va negar a esmenar l'error i causa d'això va sorgir la polèmica a les xarxes socials. Tothom coincidia, el que acabava de succeir, va ser un gran error. No obstant això, l'incident va servir per apujar la popularitat de José Luis, i apropar-lo una mica més cap a la final.

Kiko i Glòria van prendre la terrible decisió d'escollir el benefici propi en comptes del del grup. | Cedida

 

Altres concursants del programa també es van emportar l'atenció de les xarxes socials, sobretot, per les males decisions que van prendre. La idea conceptual del programa és explorar la capacitat de supervivència dels concursants, per fer-ho, l'ús d'estratègies i la bona voluntat de compartir són indispensables, per tal d'aconseguir els beneficis de cada membre del grup, en lloc dels beneficis als quals es pot arribar a títol personal. Glòria i Kiko, van tenir la possibilitat de contribuir al benestar del grup a costa de sacrificar el propi: a Kiko se li van oferir dues pinyes per a cada concursant o només uns espaguetis per compartir amb Glòria. La seva elecció, sense dubtar-ho ni un instant, van ser els espaguetis. No cal dir que les seves accions no passen desapercebudes en les xarxes socials, on es demostra que la seva popularitat ha baixat tant que gairebé s'han guanyat la sortida de la final del programa, amb aquest gest egoista.


Comentaris

envia el comentari