El Suprem arxiva la querella contra el rei Joan Carles i Corinna

El tribunal considera que els fets ja havien estat investigats i arxivats el passat mes de setembre

Joan Carles
El Suprem arxiva la querella contra el rei Joan Carles i Corinna | CatalunyaDiari.cat

La Sala Segona del Tribunal Supremha inadmès a tràmit i arxivat la querella interposada pel Partit Comunista d'Espanya —PCE—, Izquierda Unida —IU— i el fòum d'Advocats i Advocades d'Esquerres contra el rei emèrit Joan Carles, Corinna Zy Sayn Wittgensten, el director del CNI Fèlix Sanz, l'exccomissari Villarejo i altres persones per 13 delictes, en relació al contingut d'unes gravacions de converses que s'haurien mantingut el juny del 2015 entre Corinna, Juan Villalonga i Villarejo. 

La querella es va arxivar per falta de proves

El tribunal refusa la querella perquè considera que els fets ja van ser investigats i arxivats pel jutjat d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional, el 7 de setembre passat, en no trobar indicis suficients per continuar el procediment, i sense que hagi estat recorreguda la decisió.

El tribunal considera que no pot «emparar» que el desacord contra l'aute d'aquest primer arxivament es tradueixi en la presentació «en l'exercici de l'acció popular» d'una nova querella pels mateixos fets, amb la intenció de buscar la incoació d'un altre procés penal davant un òrgan jurisdiccional diferent, en què es pugui obtenir un resultat més conforme amb les mateixes pretensions o opinions. 

 

El Suprem no veu l'existència d'indicis de criminalitat

En el procés arxivat per l'Audiència Nacional no es va elevar al Suprem cap exposició «raonada» que posés de manifest l'existència d'indicis de criminalitat contra algun aforat i particularment contra el rei emèrit. 

La querella es va interposar per la comissió de la possible comissió de fins a 13 delictes, entre els quals hi hauria constitució de grup criminal, tràfic d'influències, suborn o frau.

El llibre d'Albert Solà fa trontollar la Casa Reial

Albert Solà ha publicat un llibre on parla de la seva relació amb el rei Joan Carles
Albert Solà ha publicat un llibre on parla de la seva relació amb el rei Joan Carles | CATALUNYA DIARI

 

Un cambrer de La Bisbal d'Empordà ha aconseguit fer trontollar el Palau de Zarzuela amb la publicació d'un llibre on explica la relació que té amb el seu suposat pare, el rei Joan Carles. A més a més, Albert Solà ha concedit diverses entrevistes després de la publicació de l’obra, titulada 'El monarca de la Bisbal'. Segons ha explicat el mateix Solà, arran el seu testimoni moltes més persones estan sol·licitant la prova d'ADN del monarca.


Comentaris

envia el comentari