Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El TS rebutja anul·lar la condemna a Iñaki Urdangarin

El esposo de la infanta Cristina podrá presentar un nuevo amparo ante el Tribunal Constitucional
Imatge d'arxiu d'Iñaki Urdangarin | CatalunyaDiari.cat

La defensa d'Iñaki Urdangarin va presentar un recurs per tal d'aconseguir la nul·litat del procés pel qual està empresonat a Brieva. Malauradament, el marit de la infanta Cristina ha conegut la notícia que la Sala Penal del Tribunal Suprem ha rebutjat anul·lar la seva condemna. Aquesta era la seva estratègia per tal d'evitar complir els 5 anys i 10 mesos de presó als quals va ser condemnat per la seva implicació amb el 'Cas Noós'.

 

El TS també ha rebutjat la nul·litat de la condemna d'altres implicats en el cas, Diego Torres i la seva dona Ana Tejeiro. Tant ells com Urdangarin ara podran optar a sol·licitar una nova empara al Tribunal Constitucional.

Urdangarin no aconsegueix la nul·litat de condemna

Per demanar anul·lar la presó cap a Urdangarin —condemnat per un delicte de malversació de diners públics— es va presentar davant del tribunal una carta, on s'al·legava que existia una vulneració de la presumpció d'innocència. Però de totes maneres, el Fiscal del Tribunal Suprem va presentar un informe en el qual es remarcava «l'erràtic plantejament» de l'escrit per demanar la nul·litat de condemna cap al gendre del rei emèrit Joan Carles I.

 

De fet, el TS considera que la condemna de presó de l'Audiència de Palma de Mallorca cap al marit de la infanta Cristina té la «suficient validesa» per considerar el delicte de malversació en el 'Cas Noós'.

Imatge d'arxiu d'Iñaki Urdangarin | Cedida

L'escrit de petició no ha estat suficient en el seu cas

Cal destacar que el Fiscal del Tribunal Suprem ha explicat en quins dels casos es pot aprovar la nul·litat, cosa que no ha succeït amb la petició d'Iñaki Urdangarin després dels seus primers mesos a la presó de Brieva. La petició podrà ser acceptada en els casos de «drets fonamentals directament aplicables a la sentència de cassació, situació de no pot denunciar-se de manera prèvia».

 

La sol·licitud de nul·litat de condemna «no es pot convertir en un recurs de súplica per entrar en diàleg amb el tribunal i rebatre els arguments que hagi pogut exposar en la seva sentència o manifestar les legítimes discrepàncies amb ells», s'apunta.