IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Oriol Junqueras demana al Suprem el trasllat a una presó catalana per acudir a les pròximes sessions del Parlament

La decisió està en mans del magistrat Pablo Llarena

Oriol Junqueras ha demanat poder assistir a les pròximes sessions parlamentàries
Oriol Junqueras ha demanat poder assistir a les pròximes sessions parlamentàries | CatalunyaDiari.cat

La Constitució de la mesa del Parlament i el ple d'Investidura estan generant nombrosos dubtes en relació a què passarà. Amb Carles Puigdemont a Brussel·les, esperant que l'escullin per presidir la cambra, i Oriol Junqueras a la presó d'Estremera, la cita es converteix en el centre d'atenció mediàtica i en una de les vies per aconseguir que l'expresident cessat torni a Catalunya.

Després de la decisió del Tribunal Suprem de mantenir el vicepresident a presó, Junqueras ha demanat el trasllat a una presó catalana i també vol presenciar ambdues sessions parlamentàries, les quals tindran lloc el pròxim 17 i 27 de gener, respectivament. Unes peticions que sembla que s'estan valorant i podrien garantir el càrrec de Diputat al polític. És Pablo Llarena, junt amb el suport de la Fiscalia, qui té el poder de decisió, però les sol·licituds han arribat fa no res al Suprem.

L'assistència als plens del Parlament

Pel que fa al permís per assistir a la sessió parlamentària de la setmana vinent, en la petició mencionen a favor seu: «la presumpció d'innocència, l'excepcionalitat d'estar a presó i els drets de representació política». De fet, asseguren que «cap norma restringeix els drets polítics dels presos a l'estricta esfera del dret de sufragi».

A causa de la gran tensió política i social que s'està vivint a Catalunya, cada detall és molt important perquè s'estan jugant la victòria del bloc independentista o bé una possible investidura d'Arrimadas. Per això, han assegurat que «en situació de presó provisional, un diputat electe ha de poder exercir les seves funcions polítiques essencials».

A més, consideren que el fet que estigui a presó no hauria «d'impedir que pugui perdre el seu vot», ja que tampoc ningú podria votar per ell. Per fer més contundent la petició, asseguren que si el vicepresident no participa «es modificaria l'aritmètica parlamentària i alteraria la voluntat popular que s'expressa a través dels seus representants a les cambres legislatives».

El trasllat a una presó catalana

En relació a l'autorització del «trasllat urgent», es destaca que estant a Catalunya podria exercir els seus drets polítics sense problemes i disposar de menys paranys per veure la seva família i tenir més a prop, sobretot, els seus dos fills de dos i cinc anys.

El possible retorn de Puigdemont

Carles Puigdemont és qui presumptament seria investit, així com han assegurat Junts per Catalunya i Esquerra Republicana en una declaració d'intencions després d'arribar a un acord. Seria una investidura a distància, ja que encara està a Brussel·les, però podria tornar en cas d'aconseguir liderar el Parlament.

 


Comentaris

envia el comentari