Jordi Cruz en el plató de 'MasterChef'

Surt a la llum la trista mort del pare de Jordi Cruz i les seves últimes paraules

El xef ha explicat alguna de les seves vivències personals més difícils

Sota aquesta aparença d'home dur i fred, Jordi Cruz amaga un cor sensible i una història que l'ha marcat fins al dia d'avui. Tot i que a 'MasterChef' juga el paper de jutge seriós i crític, el xef ha mostrat en diverses entrevistes, algunes televisives, el seu costat més tendre i humà.

Jordi Cruz de nen

El cuiner ha arribat a explicar que la seva infància no va ser gens fàcil. El petit Jordi era rebel i mal estudiant, unes qualitats sota les quals amagava la inseguretat de sentir-se «poca cosa» en una casa on era el petit de sis germans.

«Buscava contínuament el reconeixement de la gent. Un dia li vaig agafar diners a la meva mare i vaig comprar llaminadures per tota la classe. En una altra ocasió, el meu germà i jo vam incendiar un camp. Gamberrades de nois» confessava el cuiner en una entrevista per a Risto Mejide.

No obstant això, el tema familiar més delicat que ha tocat Jordi Cruz ha estat sobre el seu pare. D'ell va heretar diversos defectes, malgrat els seus intents per desmarcar-se d'aquest caràcter fred i enfadat que el caracteritzaven. «El meu pare tenia una sèrie de frustracions. Unes expectatives que no va poder complir i va passar els seus últims anys enfadat una mica amb la vida. Tenia tendència a estar enfadat» explicava el xef Risto Mejide.

El comiat amb el seu pare

Malgrat el seu fort caràcter, el pare de Jordi era un patidor nat pel dolor aliè i la seva extrema sinceritat li va donar algun problema. «Jo sóc de silicona. Tinc la mateixa malaltia que el meu pare. No saber sentir», reconeixia Cruz. No obstant això, la revelació més dura que va fer sobre el seu pare va ser les últimes paraules que li va dir abans de morir.

El xef va confessar que el seu pare i ell mai s'havien dit t'estimo, una càrrega que li pesava a Jordi i de la qual finalment es va alliberar quan el seu pare estava al llit, ja malalt d'alzheimer. El pare del cuiner va morir abans de veure el seu fill triomfar als fogons del programa de cuina estrella del moment, però es va dur a la tomba les paraules sinceres d'un fill que va saber trencar la barrera emocional que ell mateix li havia inculcat.