Imatge de Felip VI amb el seu pare Joan Carles I

Desconeguda advertència de divorci a Zarzuela: «Faré anul·lar el matrimoni»

Pilar Eyre ha tret a la llum un nou secret de la família reial

Malgrat haver marxat d'Espanya, Joan Carles I no deixa de protagonitzar polèmiques, sobretot per haver deixat el seu país natal i allunyar-se dels problemes econòmics per traslladar-se a un luxós hotel d'Abu Dhabi. Ara Pilar Eyre ha tornat a parlar sobre un nou secret del rei emèrit. La periodista i escriptora ha publicat el seu nou llibre, 'Yo, el Rey', amb el qual fa un gran repàs sobre la vida del pare de Felip VI, des que era petit fins a l'actualitat.

Joan Carles I amenaça la reina Sofia

Pilar Eyre ha revelat que a finals dels anys 70, els reis emèrits van estar a punt de divorciar-se després d'una discussió que van tenir. Joan Carles va amenaçar la reina Sofia fent referència a una possible separació i, per tant, la retirada del títol de reina.

En el llibre, la periodista explica que tot i que la mare de Felip VI sempre ha estat conscient de les diverses infidelitats del seu marit, i que fins i tot acceptava les relacions amb dones com Bárbara Rey o Marta Gayá, hi va haver un punt d'inflexió en la relació.

A finals de la dècada dels 70, quan el rei Joan Carles va fer una escapada amb l'expresident del govern espanyol, Adolfo Suárez, la reina Sofia va decidir seguir-lo. Després d'esquivar diversos vigilants, amics i escortes, «Sofia obre la porta. Veu un llit enorme i antic, un munt de roba a terra, dos cossos, un rostre de dona que crida... La reconeix», explica el llibre.

Va ser precisament en aquell moment quan Sofia va prendre la decisió d'anar-se'n a l'Índia, on resideix la seva mare, per «castigar Juanito». «Emportar-se els nens, que és el que més mal pot causar-li! En realitat, els nens no li importen, però marxar amb l'hereu...», assenyala Pilar Eyre. «Això sí que és una punyalada al cor, si el malparit no té cor!», diu la periodista.

«Digui-li a Sofia que estic començant a cansar-me d'aquest numeret», li diu llavors Joan Carles a la seva sogra, Frederica de Grècia. «Que vagi amb tu a l'Índia m'importa un ou, però deixarà de ser reina. Faré anul·lar el matrimoni, diré que ella no estava convençuda de fer-se catòlica i a la merda. I Felip, amb mi!», segueix.

L'únic objectiu en comú

Segons la periodista, l'únic objectiu en comú que han tingut Joan Carles i la reina Sofia ha estat tenir un fill per garantir el futur de la Corona Espanyola. «Sofia, més que voler marxar a Grècia, vol fugir de la Zarzuela i de la seva vida conjugal. La seva convivència amb Juanito està marcada per la necessitat de tenir un fill, fa tres anys que ho intenten, en aquestes dates que saben que són les més fèrtils», explica.

«No els venia de gust ni a l'un ni l'altre; el que per als altres és un plaer, per a ells s'ha convertit en una obligació carregada de responsabilitats», continua. Pilar Eyre fins i tot confessa que la reina Sofia va buscar formes per aconseguir tenir un fill. «La princesa ha llegit un llibre del doctor Iglesias Puga, un prestigiós ginecòleg. Per aconseguir un embaràs aconsella guardar castedat la resta del mes i fer-ho sol dos dies al mig del cicle menstrual», diu el llibre.

«En comptes d'alegrar-se, un puny de ferro li retorça l'estómac: I serà nen?», va ser la reacció que va tenir Joan Carles quan la seva dona finalment va quedar embarassada.

El naixement de Felip VI i la reacció de Joan Carles I

Quan Felip VI va néixer, el rei emèrit va perdre la consciència: «El món va desaparèixer, millor dit, es va tornar negre. Les cames es van convertir en sorra i va caure a terra. Mort, era mort, el seu cap va colpejar les lloses blanc-i-negres de marbre i va deixar de respirar. Però sembla que els morts senten, perquè va escoltar la veu del doctor que, en to empàtic, li va dir a la infermera: 'Pobret, s'ha desmaiat. La tensió ha pogut amb ell'».