IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Tanca el Black Lion, el primer pub anglès a Barcelona

Va obrir a principis dels anys 60 i ara està a punt de tancar per no poder pagar el lloguer

El Black Lion tancarà més de 50 anys després de la seva obertura | Cedida

El pròxim 31 de març, el Black Lion abaixarà la persiana. Situat al carrer Evarist Arnús de les Corts, va ser el primer pub anglès que es va obrir a Barcelona i ara haurà de tancar perquè l'actual propietari no pot assumir el lloguer que demanen, segons informa el diari Ara.

A principis dels anys 60, un anglès de cognom Robin va obrir el Red Lion, que posteriorment va canviar de nom per problemes amb els drets de marca. Consolidat a la ciutat, va acollir actuacions de Tete Montoliu, Ovidi Montllor o Maria del Mar Bonet fins que a finals dels anys 70 el bar va passar a ser propietat de Ramon Villaró. «Treballava en una fàbrica de confeccions i anava a esmorzar a un bar al davant del Lion. Ha sigut la meva vida» recordava el que va ser propietari del bar durant tres dècades fins que es va jubilar.


L'any 2008, el Jofre Pruna va descobrir el pub i, animat per un amic, va decidir canviar i modernitzar la decoració d'un local que recorda un típic pub londinenc. Però gairebé una dècada després, tot està a la venda perquè el contracte de lloguer ha caducat i «hem estat en batalla constant cada sis mesos perquè el propietari s'ajustés al preu de mercat» sense arribar a un acord que rebaixés el preu «molt sobredimensionat».

Els clients li fan costat i molts veïns de l'Eixample, Sants o les Corts s'hi apropen de forma habitual. «N'hi ha que venen perquè els seus pares ja n'eren clients: això és el que li dóna un caràcter únic» explica el Jofre, qui també té una vinculació especial amb el local, ja que allà hi va conèixer la seva dona. A més, el Black Lion és la seu de la penya de l'Athletic de Bilbao a Barcelona, que ara haurà de buscar un nou local.


D'ençà que es va entrar en vigor la llei d'arrendaments urbans a finals del 2014, els propietaris d'immobles antics han pogut apujar els preus dels lloguers, comportant que molts locals emblemàtics de la ciutat també hagin hagut de tancar. «M'ha passat a mi i continuarà passant si ningú fa res per evitar-ho» adverteix el Jofre, que es resigna a preparar una festa final per a l'11 de març perquè «el Black Lion ja no té solució, però vull pensar que encara som a temps de salvar coses».


Comentaris

envia el comentari