IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Tanquen els accessos a la presa de Susqueda, per por a més «irregularitats i bretolades»

La decisió vol acabar amb les conductes de risc que s'hi practiquen

Imatge de la presa del pantà de Susqueda
Imatge de la presa del pantà de Susqueda | Europa Press

Continua l’extens seguit de conseqüències al pantà de Susqueda. Després que a finals de setembre, els Mossos d’Esquadra trobessin els cossos sense vida de dos joves a l’interior del pantà, ara s’ha pres una altra decisió dràstica sobre l’espai que no fa més que augmentar-ne la seguretat.  

Segons explica ‘Diari de Girona’, l’empresa hidroelèctrica Endesa ha col·locat dues tanques metàl·liques a banda i banda de la passarel·la central del pantà, que bloquegen l'accés d'entrada i sortida d'aquest icònic espai selvatà.

Així, es voldria tallar d’arrel amb les activitats de risc que s’hi realitzen —running a través de la passarel·la o ‘parkour’— i que l’empresa en qüestió considera «conductes indegudes, irregularitats i bretolades».

Selfie i ‘parkour’

Són dues de les activitats més concorregudes i alhora perilloses que s’hi realitzen. De fet, com es pot veure en imatges que diferents grups pengen a les xarxes socials, aquesta és una pràctica que posa en perill la integritat física d’aquells que les realitzen, ja que s’exposen a caure al buit.

 

No te pierdas el video completo, link en la descripción

Una publicación compartida de PowerStreetUnity (@powerstreetunity_official) el

Així mateix, tal com informa el mitjà citat, també hi ha diverses gravacions del parapentista colombià Felipe Acosta. Aquest, que va morir al setembre de 2016 duent a terme aquest tipus de pràctiques, va penjar diversos vídeos en els quals se’l podia veure saltant des de la presa.

«S’ha criminalitzat el municipi, la gent té por de venir»

Les tanques instal·lades, però, no són ben vistes per tothom. Si bé és cert que n’augmenten la seguretat, també és veritat que atrauen cada vegada a menys turistes. Fet que no agrada a l’Ajuntament de Susqueda, perquè ja va perdre molta afluència turística després dels dos cadàvers apareguts a finals de setembre de 2017 al pantà.

«S'ha criminalitzat tot el municipi i la gent té por de venir», va recordar l’alcaldessa Eva Viñolas al mitjà citat. Així mateix, ara a Susqueda, temen que la instal·lació d'aquestes tanques metàl·liques allunyi encara més els turistes

«Hi ha unes rutes marcades que passen per la presa, i no poder-hi passar suposa haver de fer dos quilòmetres més d'anada i dos més de tornada», va aclarir.


Comentaris

envia el comentari