Javier López Madrid, consejero de OHL y yerno de Juan Miguel Villar Mir

La complicada tardor judicial que espera a Javier López Madrid, amic íntim dels Reis

L'empresari té diversos fronts judicials oberts

Javier López Madrid s'enfronta a una tardor plena de fronts judicials. L'amic íntim del rei Felip VI i company de ioga de la reina Letícia haurà de seure davant dels tribunals a finals d'aquest mes per la seva suposada implicació en un cas de corrupció.

Javier López Madrid, un empresari esquitxat per nombrosos casos de corrupció

Després de ser absolt del cas Bankia, López Madrid està citat pel jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, per declarar el proper dia 22 d'octubre en qualitat d'investigat per l'adjudicació el 2007 de les obres del tren de Navalcarnero, a la Comunitat de Madrid. També haurà de declarar aquest dia com a testimoni l'ex secretari general del PP madrileny Francisco Granados, molt amic de Javier López Madrid.

El motiu? Segons va declarar l'empresari David Marjaliza el que va ser conseller amb Esperanza Aguirre li reclamava a l'empresari amic de Felip VI i Letícia un milió d'euros en concepte de comissió per l'adjudicació de les obres del tren. L'empresari i gendre del multimilionari espanyol Juan Miguel Villar Mir, president de la constructora OHL, ja ha estat imputat en diversos casos de corrupció relacionats amb el finançament irregular del Partit Popular.

Javier López Madrid va ser investigat també pel pagament de presumptes comissions a l'expresident madrileny Ignacio González i fins i tot va arribar a ser arrestat el 2017 per la Guàrdia Civil, encara que va ser posat en llibertat sota fiança l'endemà.

L'amic del rei podria seure a la banqueta dels acusats per un suposat delicte d'assetjament i amenaça

Però més enllà de veure's esquitxat per diferents trames de corrupció, l'amic íntim dels Reis podria seure molt aviat a la banqueta dels acusats pel presumpte apunyalament de l'excomissari Villarejo a la doctora Elisa Pinto el 2014, suposadament per encàrrec de López Madrid. La mateixa doctora va identificar Villarejo en una roda de reconeixement el 2017 i va aconseguir que el cas es reobrís després de ser arxivat provisionalment el març de 2016.

Ara, el jutge d'instrucció considera que hi ha indicis suficients de la participació de tots dos, que podrien seure novament a la banqueta dels acusats per un delicte d'amenaça i un altre d'assetjament en el cas de López Madrid i un de lesions en el cas de Villarejo. Davant d'una tardor plena de conflictes judicials, l'amic íntim del rei hauria decidit contractar una nova assessora de premsa per netejar la seva imatge. Segons ha informat 'Informalia', la professional en qüestió és María Victoria Cristóbal Araujo, molt lligada al PP i a Francisco Granados.