IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La targeta bancària tradicional desapareixerà, substituïda pels avenços en els telèfons mòbils

Segons l'opinió d'alguns experts, un mètode de pagament encara físic, com és la targeta bancària, no durarà massa en l'actual era digital

Poco a poco las tarjetas bancarias físicas quedaran obsoletas
Mica en mica les targetes bancàries físiques quedaran obsoletes | El Economista

 

Espanya es prepara a poc a poc per a una futura desaparició de les targetes bancàries tradicionals. Segons ‘L'Economista’, experts en el tema afirmen que amb el pas del temps aquesta eina de pagament passarà a estar integrada en tots els telèfons mòbils dels clients, per la qual cosa ja no seran necessàries les targetes físiques. Aquesta setmana s'ha celebrat a Madrid la cinquena edició de la Mobile Commerce Congress, allí representants de grans companyies de pagament han donat els seus respectius punts de vista entorn de com van anar evolucionant els mètodes de pagament. Tots han coincidit que el smartphone acabarà normalitzant-se com a mitjà de pagament principal. L'objectiu final és digitalitzar les targetes bancàries amb la finalitat d'aconseguir que no es necessiti portar res més que el nostre telèfon mòbil damunt per realitzar qualsevol tipus de pagament.

De moment la completa digitalització del que ara coneixem com a targeta bancària és una idea de futur, i fins que s'aconsegueixi el que si s'està fent és millorar, gràcies a la tecnologia, aquesta eina de pagament. En els últims anys hem passat d'haver de deixar la nostra signatura en el moment de fer un pagament amb targeta a posar un pin i, fins i tot, amb quantitats petites de diners, no haver de fer ni tan sols això. Grans companyies dedicades al sector, com Mastercard, van més enllà i pretenen fer que els nostres pagaments siguin molt més segurs gràcies a la intel·ligència artificial o la biometria. L'aplicació d'aquesta tecnologia es tradueix en introduir, per exemple, un reconeixement de la petjada o el rostre per autenticar la identitat de la persona que fa el pagament.


Miguel Angel Cuesta, responsable de gestió de clients d'Universal Pay, assegura que el «salt definitiu» al pagament digital es produirà quan els consumidors s'acostumin a utilitzar el mòbil com a mitjà de pagament a través d'aplicacions com ApplePay o SamsungPay. De moment sembla que encara ens trobem lluny de l'objectiu d'aquestes grans companyies, ja que cada vegada són més les targetes bancàries en ús a Espanya. Actualment hi ha 74,5 milions de targetes en circulació, un 6,6% més de les que hi havia l'any anterior.


Comentaris

envia el comentari