Primer pla d'Ana Rosa Quintana somrient.

Telecinco confirma el secret de domini públic sobre Ana Rosa Quintana

Ana Rosa Quintana és l'única que es manté a la superfície a Telecinco

Ana Rosa Quintana continua sent una de les figures més estimades de la televisió després de 18 anys en antena.

La presentadora està d'enhorabona enmig de la greu crisi que travessa Telecinco i que amenaça d'arrasar amb alguns dels seus programes i presentadors més rellevants. Així, Quintana ha volgut celebrar amb tota mena de luxes i amb la resta del seu equip, que són els únics que es mantenen a la superfície malgrat el desastre.

Ana Rosa Quintana fa història

Les xifres d'audiència han arribat a un mínim històric a la cadena de Fuencarral en començar el 2023, cosa que s'ha traslladat a gairebé tota la programació.

«Un fred matí del 10 de gener del 2005 naixia aquest programa. Arribàvem en bolquers a un món en què no hi havia Whatsapp ni pantalles tàctils. Vam néixer amb la guerra de l'Iraq, el pla Ibarretxe, la polèmica de l'eutanàsia o l'huracà Katrina. Si aquest programa fos una persona, podríem votar o treure'ns el carnet de conduir. La maduresa no només atorga drets, sinó també responsabilitats. Hem intentat exercir la responsabilitat d'informar-los durant 18 anys des de la veritat i el periodisme», ha recordat emocionada Ana Rosa, alhora que enviava una indirecta a la seva productora rival.

Ana Rosa Quintana parlant amb Jorge Morales a 'El programa de Ana Rosa'
Ana Rosa Quintana dedica unes paraules boniques al seu programa. | Telecinco

Ana Rosa Quintana es coronava amb un 17,8 % de quota de pantalla, molt per sobre de la resta de la mitjana de Telecinco. La cadena de Fuencarral tancava la primera setmana de gener amb un 9,8 % de mitjana, una dada que suposa el pitjor registre setmanal històric de la cadena. I al desembre tancaven l'any amb un 10,7 % d'audiència, la seva pitjor dada de tots els temps.

Ana Rosa Quintana continua sent la reina absoluta de Telecinco

D'aquesta manera, queda clar que Quintana és el motor que mou Telecinco actualment, cosa que també l'ha convertida en la reina indiscutible dels matins.

Tot i que va haver d'absentar-se durant uns quants mesos per afrontar el seu tractament contra el càncer, a la tornada a l'octubre demostrava que continuava sent una de les presentadores més estimades.

Cesar Caballero al programa de Ana Rosa
Ana Rosa Quintana compleix 18 anys en antena. | TELECINCO

«Matinar durant 18 anys ha valgut la pena. La fidelitat dels nostres espectadors per a mi és la més gran de les recompenses. Estic feliç d'haver pogut tornar al programa i d'assolir amb el meu equip aquesta majoria d'edat, perquè durant aquests anys jo també he crescut professionalment i personalment. I tot els ho dec als espectadors i als professionals que també han estat matinant amb mi aquests 18 anys. Si pogués, els enviaria un missatge d'agraïment a cadascun de vostès, perquè cada aniversari és un regal, cada dia és un regal. Perquè el que importa no són els anys, sinó la vida dels anys. Gràcies», confessava Quintana molt emocionada.

De moment, i malgrat la marxa de Paolo Vasile, Ana Rosa continua sent una de les figures intocables de Telecinco. Tot al contrari a Jorge Javier Vázquez, el futur del qual s'aguanta per un fil, sobretot tenint en compte que Sálvame continua sense aixecar el cap.

El nou president de Mediaset, Borja Prado, pensa dur a terme una completa remodelació del sistema: el seu principal interès és «millorar les relacions amb el poder polític». Per això, no dubtarà a desfer-se de cares tan conegudes com Jorge Javier o, fins i tot, Pedro Piqueras, que es replanteja el seu futur lluny de Telecinco.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp