IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Tempe, l'empresa que fabrica les sabates de Zara

La companyia va ser fundada per l'empresari alacantí Vicente García i Amancio Ortega el 1989

Centre logístic de Tempe a Elx | Tempe

L'empresa Tempe va facturar el 2015 més de mil milions d'euros i compta amb més d'1.963 empleats. Es tracta d'una gran desconeguda per al públic, no obstant això és l'empresa que fabrica les sabates i els complements de Zara, segons ha revelat Las Provincias. La companyia va ser fundada el 1989 per Amancio Ortega i l'empresari alacantí Vicente García. Va començar elaborant les primeres sabates per a les botigues de Zara Nen el 1990 i a poc a poc va anar fabricant nous dissenys per a les diferents marques del grup. Actualment, els productes fabricats per Tempe es poden comprar a Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home i UterQüe.

Els serveis centrals situats a Elx compten amb una superfície de 180.000 metres quadrats i, segons explica el seu cofundador Vicente García, des d'allà «s'envien més de 71 milions de parells de sabates a l'any a les més diverses destinacions del món». Aquesta és una de les raons per les quals des del 2010 ha passat de facturar 745 milions d'euros a més d'1.000 milions i ha augmentat els seus empleats de 981 a 1.963.

«L'activitat de Tempe comença i acaba a les botigues d'Inditex, sent aquestes la peça clau en el desenvolupament de les col·leccions. D'elles prové la informació que genera el client i que permet modular l'oferta en funció de la demanda, i a elles es destina el producte final» explica García. El pla de la companyia és ampliar la planta d'Inditex a Elx, un projecte que de moment s'està estudiant des de la Generalitat Valenciana per tal de valorar si autoritza l'Actuació Territorial Estratègica necessària per fer-ho.


Comentaris

envia el comentari