URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Temporers esperen durant moltes hores alguna feina en negre a Barcelona

Els autònoms aprofiten la situació per explotar laboralment aquestes persones
Persones que esperen ser escollides per alguna feina | CatalunyaDiari

 

Avui dia resulta difícil per molta gent trobar feina amb contracte estable després de la crisi. Aquest és el principal motiu, segons explica el diari 'ARA', que empeny a moltes persones a plantar-se cada matí davant del magatzem de Casa Manau (Barcelona), una botiga que ven material de la construcció, esperant que algun dels seus clients els contracti per fer de paleta, esperant una oportunitat.

Aquests es passen hores i hores concentrats davant del magatzem esperant no tornar a casa sense res. Per a ells, fer cua al magatzem per veure si hi ha sort és com fer cua a les portes del Servei d'Ocupació. Molts dels que esperen no tenen regularitzada la residència, «dormo en un sofà d'un pis i pago 120 euros de lloguer al mes. La situació és molt fotuda» explica un d'ells.

 

També confessa que les feines que els ofereixen són sense contracte ni assegurança i que la majoria dels que els donen feina són autònoms. Les feines són per fer obres de reformes en diferents habitatges i per nou hores treballades cobren 50 o 60 euros. Ha arribat un moment que no es poden permetre «triar feina». Un altre punt de venda de material de construcció és la Plataforma de la Construcció de Sant Adrià de Besòs, on també s'hi ha estès aquesta pràctica. Alguns dels que es passen tot el matí esperant allí reconeixen que «això és una loteria».