Divendres passat, 18 d'octubre, Carles III i la seva dona, Camila Parker Bowles, van donar el tret de sortida a la gira per Austràlia. Tot i això, la visita dels monarques britànics no ha començat de la millor manera i prova d'això és el tens moment que han viscut fa tot just unes hores.
Tal com ha transcendit, aquest dilluns, la senadora aborigen Lidia Thorpe ha irromput al Parlament australià després del discurs del rei. I ho ha fet per protestar pels drets dels pobles indígenes.
Aquesta protesta contra el regnat de Carles III s'ha centrat en la despossessió de terres que van patir amb l'arribada dels britànics l'any 1770. "Torna'ns la nostra terra […]el que vas robar al nostre poble", ha cridat davant del monarca i la resta d'assistents.
A més, Lidia Thorpe no ha tingut objeccions a llançar diversos missatges en contra del rei britànic. Entre altres coses, ha assegurat que “no ets el nostre rei” i ha denunciat públicament el suposat “genocidi” dut a terme contra els pobles originaris.
Carles III viu un tens moment durant la seva visita a Austràlia
Carles III, que actualment és cap d'Estat a Austràlia, es trobava a la sala amb altres autoritats quan Lidia Thorpe ha entrat al Parlament carregant contra ell.
D'altra banda, la senadora també ha fet referència a l'espoli d'ossos, cranis i al robatori de nadons indígenes. Unes paraules que han reflectit el malestar de part de la comunitat aborigen davant de la visita del rei britànic.
Tot i això, com era d'esperar, després de la seva inesperada intervenció, Lidia Thorpe ha estat forçada a sortir de la sala pels agents de seguretat. Però aquest no ha estat l'únic gest de protesta que ha fet durant les primeres hores de Carles III a Austràlia.
Prèviament, i vestida amb una pell tradicional de cangur, la senadora s'ha capgirat mentre s'entonava el Déu salvi el rei al Parlament. Un acte que ha simbolitzat el seu rebuig a la presència del monarca i Camil·la al país.
La protesta de Thorpe ha tingut lloc poc després que el rei britànic pronunciés un discurs. En les seves paraules, Carles III ha esmentat el “llarg i de vegades difícil camí de la reconciliació” amb els pobles indígenes.
El discurs del monarca ha estat presenciat per centenars de persones, entre les quals hi ha el primer ministre australià, Anthony Albanese. Tot i això, les paraules del rei no han evitat les manifestacions de descontentament.
Tal com ja s'ha confirmat, la visita de Carles III i Camil·la Parker Bowles inclou un recorregut per Austràlia i Samoa entre el 18 i el 26 d'octubre.
Un viatge que ha estat possible després que els metges hagin donat llum verda al monarca per fer una breu pausa en el seu cicle de tractament contra la seva malaltia.