La teva orella pot predir malalties del cor

Observa si tens pèls o un plec al lòbul

Les orelles són una part del cos que pot mostrar l'estat del nostre cor, segons explica La Voz del Muro. Aquesta relació s'ha estat investigant durant anys i l'any 1973, el doctor Sanders T. Frank va elaborar un estudi sobre el cert vincle que existeix entre el plec que alguns homes tenen al lòbul de l'orella i la probabilitat de patir malalties cardiovasculars. En aquesta fotografia es pot apreciar aquest plec i veure la diferència entre un exemple i l'altre:

Imatge que mostra el plec al lòbul que pot predir malalties del cor. Foto: La Voz del Muro.

 

Però altres doctors també han treballat en l'estudi de les orelles i la seva relació amb les artèries. El 1989, un grup de metges va publicar els resultats d'una recerca on es va examinar 215 persones i van arribar a la conclusió que els que tenien pèl a les orelles o un plec al lòbul eren els que havien patit més malalties cardiovasculars. Una relació que encara no s'ha pogut explicar per què succeeixi, però alguns experts sostenen una teoria. Segons expliquen, els fol·licles pilosos de l'oïda són més sensibles a la testosterona i, en conseqüència,  una variació en els seus nivells pot provocar el creixement de pèl en aquesta zona, i el desequilibri d'aquestes hormones pot causar problemes arterials. 

De moment només existeixen alguns indicis d'aquest nexe, però no s'ha pogut demostrar. Així i tot, si tens molts pèls a l'oïda i un plec semblant al de la fotografia assegura't de quin és l'estat de les teves artèries.

  


Comentaris

envia el comentari