La tieta de la reina Letícia, sobre la monarquia: «Està obsoleta i és anacrònica»

Henar Ortiz ha criticat durament la Casa Reial en una entrevista a la revista 'Vanity Fair'

La majoria dels membres de la família Ortiz Rocasolano han destacat sempre per mantenir lluny del focus mediàtici per no fer gaires declaracions públiques d'ençà que Letícia es va convertir en reina. Tot i això, existeix un parent de l'esposa de Felip VI que és una excepció, la seva tieta paterna, Henar Ortiz.

És bastant habitual poder llegir manifestacions polèmiques seves en els mitjans com les que ha fet en una entrevista publicada per 'Vanity Fair'. En ella, no s'ha mossegat la llengua per donar la seva opinió sobre la institució monàrquica.  

Dures crítiques a la Casa Reial i al rei Joan Carles

Henar Ortiz acaba d'inaugurar 'Catarsis', la seva primera exposició d'art que es pot veure en la Casa de la Cultura del municipi asturià de Ribadesella. Aprofitant la promoció d'aquest projecte artístic no ha dubtat en parlar obertament sobre la família política de la seva neboda. 

Ha posat de manifest que l'entrada de Letícia a la família reial va tenir un gran impacte pels Ortiz Rocasolano. «Va haver-hi masses i dolorosos danys col·laterals» pel fet que tots els familiars de la reina es convertissin en personatges públics. 

Imagen de archivo de Henar Ortiz
Henar Ortiz s'ha declarat republicana | La Coctelera

Pel que fa als seus sentiments sobre la monarquia, ha assegurat que és republicana, però que durant un temps es va fer «'joancarlista' per la por que vaig passar durant el 23-F i perquè, en aquell moment, creia que el rei Joan Carles havia avortat el cop. Ara no ho tinc tan clar».

No ha tingut problemes en reconèixer que els escàndols protagonitzats pels membres de la Casa Reial han influït molt en el seu canvi d'opinió. Detallava que el seu empipament s'ha produït davant «l'actitud de la Corona en plena crisi i la sensació de presa de pèl amb el tema de Botswana, Urdangarín i de més». Finalment acaba demanant la fi de la institució doncs «L'abdicació no una altra cosa que un pal·liatiu i allarga l'agonia (...) La monarquia és una institució obsoleta i anacrònica»

També et pot interessar...

  • La reina Letícia compra un llibre que podria significar un nou embaràs

  • La reina Letícia s'enfada amb la seva germana Telma per la seva nova parella