«Tinc raons per odiar els nens»: el testimoni d'una mare francesa penedida de ser-ho

L'escriptora francesa Corinne Maier qüestiona de forma polèmica la felicitat que generen els fills

Corinne Maier, escriptora francesa i mare de dos fills | Cedida

Corinne Maier, reconeguda escriptora francesa, és mare de dos fills i espera ansiosa que el segon d'ells finalment s'independitzi. En una entrevista a la BBC, Maier considera que la majoria d'adults estan massa obssessionats amb tenir fills i creu que el fet de ser pares absorbeix tota l'energia i no et deixa espai per a res més en la teva vida.

Qüestiona la consideració popular que els fills et garanteixen la felicitat, el desenvolupament personal i fins i tot l'estatus social com una pantalla de fum idealista que amaga la preocupació i total dedicació que comporten els nens. Sembla que sigui obligatori trobar plaer en la maternitat, i segons explica Maier, la seva experiència és molt diferent, criar un fill és 1% de felicitat i 99% de preocupació.

Aquesta escriptora també reflexiona sobre la pressió generalitzada a la que està sotmesa la societat i troba una resposta en què això suposa proporcionar un gran número de petits consumidors enganxats al capitalisme. Els pares compren en nom dels fills, i aquests costen una fortuna. «Criar els meus fills no només em va deixar exhausta, sinó també en bancarrota» expressa Maier, que considera que la nostra passió per els nens està lligada a la nostra preocupació creixent per el futur de la humanitat. Els pares passen tant temps cuidant els seus fills que no dediquen una part necessària en transformar un món podrit que será la veritable herència que rebràn els seus successors.

El testimoni de Corinne Maier va revolucionar el público i es van generar nombrosos comentaris entre l'audiència de la BBC, que va convidar a que es compartissin els diferents punts de vista sobre aques tema. Per un costat hi havia gent que donava suport a la teoria i pensament de Maier mentre que una part es mantenia en contra i defensava la felicitat que els proporcionaven els seus fills.


Comentaris

envia el comentari