Tirar-se pets és bo per a la salut

Us expliquem els beneficis que comporta deixar anar flatulències

Tirar-se un pet en públic no acostuma a estar ben vist tot i ser una funció fisiològica normal en qualsevol ésser humà. Tot i això, els metges adverteixen que deixar anar flatulències porta beneficis per a la nostra salut. Aquests són els set més destacats:

-Redueix la inflor: Si has fet un àpat abundant i els teus gasos comencen a fer de les seves, els hauràs de deixar anar o sinó sentiràs inflors i malestar. Si te'ls aguantes no és perillós, però dificulta l'activitat, augmenta la pressió de la nostra roba i impedeix un trànsit intestinal correcte.

-És bo per al teu còlon: Segons els metges, prémer l'esfinter tota l'estona per retenir els pets pot causar problemes mèdics al còlon, ja que si el còlon s'infla com un globus es podria trencar.

-És un excel·lent sistema d'alerta prematura: Es calcula que tota persona expulsa entre 10 i 20 pets al final del dia, a vegades sense adonar-se'n. En ser una cosa normal, una variació en la seva freqüència, quantitat o olor pot alertar-nos d'un problema més gros. Si l'olor passa de desagradable a nauseabunda, existeixen dolors associats o la freqüència és massa alta, podem estar davant de casos d'intolerància alimentària o altres més greus com el càncer de còlon.

-L'olor és bona per tu: Segons els estudis realitzats: respirar petites quantitats de sulfur d'hidrogen ens ajuda a protegir-nos de malalties futures. Aquest component químic, que fa pudor a ou podrit i que en grans quantitats és molt tòxic, en petites dosis evita danys cel·lulars i ajuda a prevenir accidents cerebrovasculars i atacs al cor.

-Ajuda a equilibrar la teva dieta: Cada tipus d'aliment produeix diferents tipus de gasos i concentracions que et permeten saber què falta o sobra a la teva dieta. Si de sobte pateixes meteorisme, pot ser que necessitis reduir la càrrega de fibra i llegums de la teva dieta. De la mateixa manera, la carn vermella sol ser especialment desagradable, així que si fa molt mala olor potser hagis de reduir el seu consum i augmentar la carn magra i el peix.

-Molts pets porten a tenir una bona flora intestinal: Els aliments flatulents com la col de cabdell, el bròquil i els llegums provoquen molts gasos, però al mateix temps enforteixen la flora intestinal. Aquests microorganismes causen gasos per alimentar-se i la seva presència afavoreix la digestió i absorció de micronutrients.

-És un alleujament enorme: Encara que no fos bo per a la salut seguiria sent un alleujament immens, ja que aguantar-nos els pets ens pot tornar malhumorats, sentir-nos incòmodes i irritables. Alliberar-los, en canvi, ens descarrega pressió i millora l'estat d'ànim.


Comentaris

envia el comentari