TMB elimina un complement salarial de 32 euros mensuals als treballadors del Metro

Tot i això, TMB s'ha compromès a no retallar en contractacions

TMB ha confirmat l'última proposta que va fer als treballadors, que incloïa un increment salarial del voltant del 7%| TMB

Transports Metropolitans de Barcelona suprimirà, a partir del mes que ve, el complement salarial de 32 euros mensuals que cobren els treballadors del Metro, una mesura que s'ha pres arran de la situació de bloqueig en la negociació del nou conveni col·lectiu. Així ho ha decidit aquest dimecres el Consell d'Administració de TMB. Segons ha explicat el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, en una roda de premsa posterior a la reunió del consell, «s'ha decidit deixar sense efecte el pacte que fa un any vam aconseguir amb els treballadors per crear un clima de diàleg favorable i que incloïa un avanç econòmic a compte del conveni», ha apuntat Cañas. Des de fa un any, l'empresa venia pagant 32 euros mensuals extres a cada treballador en concepte d'avanç als possibles augments salarials que tindrien la signatura del conveni, una quantitat que se suprimirà a partir de la nòmina d'agost. L'acord aconseguit fa un any també tenia una garantia de manteniment de la plantilla, que Cañas s'ha compromès a respectar, assegurant que «no hi haurà cap mesura de retallada en contractacions».

El Consell de TMB també ha confirmat l'última proposta que va fer als treballadors, que incloïa un increment salarial del voltant del 7% en els pròxims quatre anys, el pas de 300 persones amb contracte parcial a temps complet i la internalització de 40 llocs de treball actualment externalitzats. «Aquesta proposta, que suposa una despesa de 23 milions d'euros, és la que està en el límit legal i en les possibilitats dels recursos públics que l'empresa gestiona, en cas d'anar més enllà, estaríem posant en risc la qualitat en la prestació del servei», ha dit Cañas.

El conseller delegat ha manifestat que «s'han esgotat totes les vies de negociació» i que no faran noves ofertes als treballadors. Preguntat per si TMB veuria amb bons ulls que la Generalitat decretés un arbitratge forçós, Cañas ha respost: «Hem acceptat totes les propostes de mediació de la Generalitat, estem a la seva disposició, la predisposició de l'empresa és dotar-nos d'un conveni col·lectiu».


Comentaris

envia el comentari