tomeu penya

Tomeu Penya parla sobre la mort del seu germà a 'Al cotxe!'

El cantautor mallorquí va confessar-li a Eloi Vila que aquest capítol de la seva vida l'ha marcat profundament i encara no ha pogut superar-lo

El programa 'Al cotxe!', de TV3, ha ficat a l'abast de l'audiència de la cadena pública la possibilitat de conèixer més en profunditat cadascun dels convidats que es converteixen en els copilots d'Eloi Vila cada dilluns. Amb una gran diversitat de personatges emblemàtics, l'espai sempre fa sortir a la llum alguna anècdota sorprenent, divertida o d'allò més emocionant. Aquesta setmana ha estat el torn del cantautor Tomeu Penya, que no ha dubtat ni un segon en obrir-se en canal i parlar d'un dels moments més durs de la seva vida.

El seu germà va morir l'any 1991

Així les coses, el mallorquí ha volgut relatar com va viure la mort del seu germà, Jordi Nicolau, que va ser un ciclista illenc de renom fins que va patir un tràgic accident l'any 1991. En aquell moment, Nicolau tan sols tenia 54 anys.

«Ell havia estat ciclista professional quan era jove i va morir damunt de la bicicleta», destacava Tomeu Penya durant l'emissió del programa, el qual va compondre la cançó 'Havanera' poc després del succés a tall d'homenatge al seu germà.

Tomeu Penya, sobre el seu germà: «Era el meu Déu»

Però ni tan sols això va servir per fer que el cantautor mallorquí se sentís una mica millor. De fet, i tal com va fer patent durant la passejada en cotxe amb Eloi Vila, actualment «encara tinc un disgust... El meu germà Jordi era el meu heroi, el meu ídol. Era un 'tio' collonut. Famós, olímpic...».

Amb tot, la frase més colpidora pronunciada per Tomeu Penya va ser la següent: «Tenia el Jordi com el que era: el meu Déu».

També et pot interessar...