Cantó: «Fa anys que no puc treballar a Catalunya per fer teatre en espanyol»

El diputat de C’s ha tornat als escenaris amb l’obra de teatre ‘Linda Vista’, al Centre Dramàtic Nacional de Madrid

Toni Cantó denúncia que hi ha territoris que esan vetats per ser actor i polític espanyol
Toni Cantó denúncia que hi ha territoris que té vetats per ser actor i polític espanyol | Cedida

Toni Cantó torna al teatre amb l’obra ‘Linda Vista’ de Tracy Letts a Madrid. El diputat de C’s interpreta un personatge en plena crisi dels cinquanta que busca aventures per posar una mica d’emoció a la seva vida. Aquest dimecres s’ha presentat el treball, dirigit per José Pascual, que es podrà gaudir al Centre Dramàtic Nacional (CDN) de l’11 al 27 de gener, dates en les quals l’actor no té compromisos polítics i pot dedicar-se a la seva gran passió.

Els companys de Cantó han hagut d'adaptar-se als seus horaris: «Ja no puc fer cinema o televisió, però sí teatre a Madrid quan no hi ha plens i els caps de setmana en el meu temps lliure. És cert que els assajos va ser un tema més delicat, i per això agraeixo als meus companys que van entendre les dificultats i es van adequar als meus horaris bojos perquè venia d'interrogar a l'exvicepresidenta del Govern o escridassar-me amb Trillo a la comissió pel finançament il·legal del PP, però ho van entendre».

«Fa anys que no puc treballar a Catalunya»

Per Toni Cantó ha estat tot un repte compaginar l’estudi del text amb la política en plena ebullició, però ha assegurat per a ‘El Español’ que li estava donant vida, encara que només dormís tres hores, ja que és la seva vocació. Sempre ha estat un «home de teatre» i, per tant, li és molt difícil abandonar els seus somnis. Tanmateix, ser actor i diputat alhora té una altra conseqüència amarga.

Toni Cantó a l'obra 'Linda Vista'
Toni Cantó a l'obra 'Linda Vista' | Centro Dramático Nacional

Segons ha assegurat Cantó, per una persona que políticament se significa, «actuar és cada cop més difícil», ja que «hi ha territoris i ciutats que estan vetats, i això cal denunciar-ho perquè és una vergonya que passi a l'Espanya del segle XXI. És bo que la gent se signifiqui políticament i els qui ho fem estem castigats». En ser preguntat pel tema, Toni Cantó ha explicat que és «obvi» que hi ha certs territoris on no es pot entrar: «Fa anys que no puc treballar a Catalunya per fer teatre en espanyol».

Quelcom que l’actor també ha denunciat, com fa uns mesos: «Si et signifiques políticament en aquest país pagues un preu i em sembla una autèntica vergonya. Si els artistes són castigats per això, s'aconsegueix una societat cada vegada més limitada». A més, ha sentenciat: «Sóc el primer actor diputat al Congrés i veig que en altres països es viu amb normalitat que De Niro faci campanya per Obama o Clint Eastwood pel candidat republicà. No arribo als talons a cap d'ells, però allí hi ha una naturalitat a la qual aspiro».


Comentaris

envia el comentari