ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Toni Soler publica un llibre on parla de la inesperada mort del seu pare

El comegut presentador de TV3 assegura que ha tardat «36 anys» a escriure'l, cosa que demostra que «als homes» els costa «parlar i expressar les coses»

Toni Soler conversant amb Albert Om sobre la mort del seu pare
Toni Soler conversant amb Albert Om sobre la mort del seu pare | RAC 1

Toni Soler és un dels còmics més coneguts del nostre país, i el seu nou programa, 'Està passant', aconsegueix sumar grans dades d'audiència amb cadascuna de les seves emissions. Ara bé, a l'àmbit personal sabem molt poc sobre la seva vida, i la veritat és que rere el somriure, el presentador amagar una dura història. El seu pare va morir amb 55 anys quan ell tenia tan sols 16, un dur cop que finalment ha volgut plasmar en un llibre titulat 'El tumor', que sortirà a la venda el pròxim 14 de novembre. 

La relació amb el seu pare

Sens dubte, un titular que ens ajuda a fer-nos una petita idea del contingut del llibre. Per avançar-nos alguns detalls, Soler ha acceptat conversar amb Albert Om a 'Islàndia', on ha explicat la relació amb el pare perdut, i de l'ambient que es respirava a la seva casa després d'aquest tràgic succés. «Escriure aquest llibre m'ha costat 36 anys, és la demostració de com ens està costant als homes parlar i expressar les coses», ha començat dient el còmic. 

Sobre el seu pare, ha assenyalat que era «d'una generació més reservada, amb un rol masculí molt més marcat», i que mai va arribar a viure «el canvi de rol», com sí que passa actualment. «Abans no es deia 't'estimo' al pare, ni se'l veia mai despullat. Un cop vaig entrar al vestidor d'una piscina, sense voler li vaig veure el cul i em va impactar», ha confessat. 

Toni Soler durant el darrer programa d''Està passant'
Toni Soler durant el darrer programa d''Està passant' | TV3

 

Va preferir apartar la mort del seu pare en lloc d'afrontar-la

Després del dur cop que va significar la seva mort, Soler va tenir algun intent per liderar la família, però el buit que va deixar el seu progenitor no es va superar mai. «El que hauria volgut era canviar de família, la meva mare portava el dol fins a l'extrem. Jo era adolescent i em sentia gairebé orgullós de no fer cas al dol, pensava 'no seré el fill que se li ha mort al pare, seré el Toni'», ha explicat. En definitiva, l'humorista va preferir apartar la mort en lloc d'afrontar-la, pensant que així «desapareixeria». 

Amb aquest llibre, Toni Soler ha pogut alliberar un gran pes que tenia al seu cor, o com a mínim una part. «El tumor és el gran protagonista del llibre, és el que va causar la malaltia del meu pare, i quan va morir jo em vaig crear una barrera mental per eludir el dol. Vaig pensar que era una mena de tumor simbòlic que havia heretat», ha indicat. 


Comentaris

envia el comentari