Torna el frau dels cupons de descompte de Zara

Els autors del frau busquen utilitzar les teves dades personals a la xarxa

Enquesta de l'estafa de Zara. | Twitter

WhatsApp és una eina perfecta per a l'aparició de fraus i estafes que s'estenen amb rapidesa entre milers d'usuaris. Encara que ja es va advertir del frau fa algun temps, de nou està tornant a circular l'estafa dels vals de descompte de Zara. El reclam és simple, un cupó fals de 500 euros per gastar en la famosa botiga de moda. Si l'usuari fa clic a l'enllaç, se li redirigeix a una enquesta on ha de contestar a una sèrie de preguntes fàcils. No obstant això, si l'usuari arriba a completar el procés, pot ser subscrit sense el seu permís a SMS Premium o ser induïts a instal·lar-se aplicacions malicioses.

Link en Whatsapp a l'estafa. | Twitter
 

El primer que s'ha de tenir en compte és que en cap cas l'usuari rebrà aquest val, ja que els tres objectius que persegueixen aquest tipus de fraus, segons l'Oficina de Seguretat de l'Internauta, són:

  

  

  

1.

  

  

2.

  

  

3.

  

Si ja has estat víctima d'aquesta estafa, el millor és monitorizar si les teves dades estan sent utilitzades a Internet. La OSI recomana utilitzar eines com Google Alerts així com «no introduir mai ni dades personals ni el número de telèfon mòbil».


Comentaris

envia el comentari