Tot el que es pot fer amb els 160 milions que costaran les eleccions espanyoles

Es podria pagar a 305.000 aturats, per exemple

Les eleccions generals tindran un cost d'entre 130 i 160 milions d'euros. Foto: ACN

 

Espanya se'n va a unes noves eleccions que, a banda de suposar la reobertura de la campanya electoral i d'obligar la ciutadania a tornar a votar, suposaran una alta despesa a les arques de l'Estat: un total de 130 milions d'euros en el global. Uns 55 milions es dediquen a les administracions públiques, uns 48 a Correus, 13 a telecomunicacions i 12 a logística. Les eleccions podrien costar ara uns 30 milions més, segons auguren alguns experts.

La Información fa avui un exercici que consisteix a aplicar aquesta despesa a altres àmbits. Què es pot fer amb tal quantitat? Per exemple, es podria pagar la prestació d'atur a 305.000 persones que es troben en aquesta situació en llarga durada. De les persones que no tenen cap protecció en global, l'Estat els podria abonar, a cadascú, 67 euros. 

Pel que fa als refugiats, Espanya podria acollir-ne 21.600 més respecte els 17.600 que ja s'ha compromès a rebre. Les pensions podrien pujar 15 euros per persona, o els autònoms podrien pagar, un per un, una mitjana de 41 euros menys de la seva quota mensual. 

Espanya també podria costejar 1.400 habitatges de protecció oficial, o construir un nou hospital mitjà. Si l'apliquem a l'educació, es podria sufragar el cost de 22.000 alumnes arreu de l'Estat.

Els 130 o 160 milions, però, seran destinats a unes eleccions generals si no hi ha un gir sobtat a la situació política a Espanya en la propera setmana. Dimarts vinent expira el termini per arribar a un acord que, hores d'ara, sembla imposible.