Pla mig d'Alfred Rodríguez Picó

Tota la veritat sobre el futur d'Alfred Rodríguez Picó a TV3

El meteoròleg ha confessat la decisió

Alfred Rodríguez Picó és i sempre serà uns dels grans meteoròlegs del nostre país. Actualment, ja fa 21 anys que es va acomiadar de la cadena pública. Tot i això, encara hi ha molts catalans que el segueixen amb devoció.

Als 64 anys d'edat, gaudeix de la vida amb el seu marit José. Picó continua dedicant-se a la meteorologia, però a la xarxa de televisions locals i a la seva empresa, Taiko Meteorologia. Encara que en alguns moments ha patit episodis i situacions complicades, la seva trajectòria professional és brillant.

La seva marxa de TV3 va deixar el llistó molt alt a la resta de meteoròlegs del país. Una marxa que va fer córrer una infinitat de rumors sobre el motiu del seu adeu. És per això que, des de Catalunyadiari us expliquem els motius de la marxa d'Alfred Rodríguez Picó de la corpo

«No podia continuar amb aquell ritme»

L'èxit va passar factura al gran meteoròleg. El 2019, en una entrevista per TV3, va confessar que la popularitat el va sobrepassar. «Em vaig passar quatre dies tancat a casa, no podia continuar amb aquell ritme. Van dir que tenia la sida, que m'havia fitxat Tele 5, que m'havia atropellat un camió i m'havia matat, fins i tot van trucar a la meva mare per donar-li el condol...», va explicar.

Un any després, va reincorporar-se a la cadena, però amb un gran canvi: només el cap de setmana. La pressió va acabar amb ell, i el 2002, va decidir marxar de la cadena. En una entrevista per l''APM' va desvelar alguns dels motius pels quals sentia pressió.

Alfred Rodríguez Picó en una retransmissió del temps del 1985.
Alfred Rodríguez Picó al 'Telenotícies' el 1985. | TV3

«Vaig patir unes pressions que prefereixo no recordar-les. Vaig haver de fer un reportatge per 'Lecturas' fent-me fotos a Lloret de Mar amb banyador per demostrar que no tenia el VIH. I un dia, al metro, uns caps rapats em van cridar: 'Eh, ets l'home del temps, maricon'», va reconèixer.

En una altra ocasió, el meteoròleg no va poder entrar a dinar en un restaurant de la Cerdanya. «Les comarques del Ripollès i la Cerdanya em van declarar persona non grata perquè vaig predir una nevada per diumenge i va arribar dilluns. No em volien als hotels, no em volien ni veure i vaig haver d'anar al Parlament a donar explicacions», va detallar.

A més de situacions externes, el meteoròleg va confessar haver patit agressions laborals, encara que no va especificar cap nom.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Alfred Rodríguez: «A TV3 no tornaria»

Des que va marxar de TV3, la realitat és que el meteoròleg ha parlat sense pèls a la llengua sobre l'infern que va viure dins de la corpo. Fins i tot, en nombroses ocasions va assegurar que va necessitar ajuda psicològica, a causa del mobbing que li van fer. 

«Després del Telenotícies baixava al plató i em deia: 'Per què has dit això? No veus que això perjudica... Què passa que votes a aquests i no a aquests altres? Jo només parlo del temps i no de política...», va indicar en ser preguntat per les pressions. 

«Sí que és veritat que al principi de tot de TV3, hi va haver una persona que em va fer la vida impossible. Això de sortir a la tele, alguns s'ho creien molt. I que una persona tan jove entrés allà no va agradar», va esclatar.

Amb tot, les diferents situacions han servit al meteoròleg per saber on tornaria i on no. I és que, tal com va indicar en una de les últimes entrevistes per l''APM', TV3 seria un dels llocs on no tornaria. «A TV3 no tornaria per fer Telenotícies. Això segur...», va indicar el meteoròleg.