Tots els canvis de la nova llei de trànsit que la DGT implantarà aquest 2018

Es modificaran les inspeccions de la ITV, els exàmens de conducció i normatives d'infraccions
Cambios de la nueva ley de tráfico que la DGT
Canvis a la nova llei de trànsit de la DGT | Cedida

 

La Direcció general de Tràgic continua anunciant noves reformes. I ara amb el principal objectiu de reduir la sinistralitat a les carreteres de l'estat —han mort un total d'1.165 persones aquest 2017—, la DGT ja té preparades una sèrie de canvis i mesures que s'implementaran a principis de 2018. 

 

La nova llei de trànsit, segons el director Gregorio Serrano, reportarà canvis importants en el carnet per punts i en els exàmens per obtenir el permís de circulació, Així mateix, també s'han renovat la normativa de la ITV.

La ITV experimenta grans modificacions

La nova normativa presenta canvis importants. I és que en cas d'obtenir un primer resultat negatiu a la prova de la ITV, el propietari tindrà l'opció d'anar a un altre centre a repetir la inspecció. Tot i això, sempre haurà de reparar els problemes detectats del primer examen.

 

Així mateix, es revisarà exhaustivament el sistema «d'airbags», de catalitzadors i de filtres de partícules. La prova es farà a través d'un sistema informàtic que es connectarà directament amb el sistema operatiu del vehicle.

 

La DGT incrementará los controles de la ITV.
La DGT farà millors controls a l'ITV | Cedida

 

Finalment, s'hauran de fer també revisions amb major profunditat sobre els elements de seguretat. Abans només es feia als cinturons, però ara —amb el nou sistema informàtic— s'accedirà a la informació del cotxe per saber aspectes de la seguretat del vehicle.

Canvis al carnet per punts

La implantació del carnet per punts és una de les mesures més eficaces. Tot i això. la DGT apunta que de cara al proper any, es revisarà el catàleg d'infraccions i aquest serà «més dur». Així mateix, es mantindrà la prohibició de conduir a persones que tinguin zero punts, ja que segons la DGT, això «és indicatiu que es manca de les característiques adequades per conduir un vehicle». A més, s'implementarà un carnet virtual perquè tots els membres de la Unió Europea siguin sancionats en cas de cometre infraccions a l'estat espanyol.

 

Nous exàmens 

Adéu al paper i al boli. I és que els exàmens es podrien dur a terme a través de dispositius electrònics. A més, es projectarà un vídeo en el qual l'alumne haurà de descriure diferents maniòbres

 

Un altre canvi afecta la part pràctica. Els alumnes hauran de seguir les indicacions d'un GPS, que es limitarà a analitzar la conducció. Comentaris

envia el comentari