IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Tous renova el seu consell d'administració i pretén ser una empresa «apolítica i transversal»

Hi ha noves incorporacions per millorar la presència en l'àmbit digital de la joiera

Pilar Rahola
Tous va expulsar la periodista Pilar Rahola | Cedida
 

La joiera Tous no està passant per un bon moment i la situació a Catalunya complica les coses, sobretot, després que es conegués la vinculació de diverses integrants de l'empresa amb l'independentisme, fet que va provocar la davallada de vendes. De fet, la periodista Pilar Rahola, ja va generar molta polèmica quan va sortir a la llum la intenció d'expulsar-la de la fundació Rosa Oriol per acabar amb el boicot que estaven patint, a través de les xarxes, a raó de la seva ideologia.

Tant la periodista com la dona d'Artur Mas, Helena Rakosnik,van ser expulsades i, consegüentment, rellevades. Tanmateix, ara tornen a haver-hi importants canvis a l'empresa, amb l'objectiu de renovar la seva imatge i procés de treball. En aquesta ocasió, afecten el consell d'administració i els representants de la joiera catalana.

Una de les mesures acordades ha estat incorporar el fundador de l'Institut Superior per al Desenvolupament d'Internet, Ignacio de Pinedo, a la secció d'administració. D'aquesta manera, pretenen reforçar i manejar perfectament l'àmbit digital, alhora que es beneficiessin d'aquesta inversió.

D'altra banda, també han canviat certs aspectes de la relació de la joiera amb Partners Group, ja que una de les treballadores de la consultoria especialista en el món digital i el consum, Alain Hertach, ha estat contractada per rellevar Tim Phil Johannessen, qui abordava un pla d'expansió de l'empresa en l'àmbit internacional, segons indica 'Regió 7'. Així doncs, un total de dotze treballadors conformaran l'equip d'administració.

Les independentistes expulsades 

La família Tous va decidir fer fora tant a Pilar Rahola com a Helena Rakosnik per «protegir la reputació de l'empresa i evitar qualsevol ressentiment per motius ideològics i polítics». Així ho asseguraven en una carta enviada la directora de la fundació Rosa Oriol, Lucía Caram. L'objectiu de l'empesa catalana era desfer-se dels vincles amb el secessionisme i, per això, volien fer fora ambdues i aconseguir que el negoci sigui «apolític i transversal».

El llibre 'Los Tous, historia de una família, una empresa y un osito hecho joya' de l'escriptora Anna Alós, ha capgirat la història perquè deixa entreveure que va ser la reina Letícia qui va encarregar-se de què les expulsessin. A més, la biògrafa dels Tous va assegura que la reina d'Espanya «mana molt».


Comentaris

envia el comentari