La infanta Sofia, el rei Felip VI, la princesa Leonor i la reina Letizia, asseguts en una taula, en un moment de la videoconferència

«La princesa Elionor i la infanta Sofia reben tracte de favor a l'escola»

Jaime Peñafiel ha revelat certs detalls sobre aquests avantatges de què les filles dels reis poden gaudir i els seus companys no

S'acosta una data molt assenyalada i especial per a la família reial espanyola, i és que la princesa Elionor està a punt de rebre el sagrament de la Confirmació, un honor pel qual la filla dels reis estaria rebent tracte de favor, tal com narra Jaime Peñafiel al portal 'LOC'. Així, la voluntat de Letícia i Felip aniria per sobre de la dels altres pares, cosa que s'ha convertit en el tema de conversa del Col·legi de Santa María de los Rosales, on estudien les seves filles. Segons explica Peñafiel, com indica la tradició, la celebració hauria de tenir lloc a la parròquia de Nuestra Señora del Buen Suceso, prou gran com per acollir els alumnes de dos cursos. No obstant això, aquest any els alumnes del curs de la princesa Elionor faran la confirmació en dos dies diferents, i tots en la petita parroquia de Nostra Senyora d'Aravaca.

Tracte de favor per a Elionor?

«Únicament podran assistir acompanyant els confirmats els seus pares i els seus germans, un o dos dels quals (pares o germans) seran els padrins dels confirmats», s'estipula en la informació sobre el sagrament de la Confirmació. Una decisió que suposadament hauria pres la directora del centre moguda pels interessos dels Reis, i per la qual els pares de la resta de companys de Elionor s'haurien sentit discriminats. Encara que no seria la primera vegada, ja que fa uns anys, i a petició de la Casa Reial, es va canviar el menú dels àpats.

Això, «tot i que Elionor i la seva germana Sofia mengen el menjar de les carmanyoles que els guardaespatlles els colen al menjador a la vista de tots». La resta dels seus companys, es limitaria a menjar un menú mancat de fregits i hidrats de carboni. Es veu que els pares de diversos dels alumnes estarien molt farts d'aquesta discriminació soferta pels seus fills, i cedir als capricis dels Reis. «De fet, molts dels pares creuen que la directora i amiga de Letícia ja no està capacitada per seguir realitzant les funcions de directora d'aquest col·legi tan prestigiós».

Tot i que els seus pares han volgut sempre que la seva infància sigui «com la de qualsevol nena de la seva edat», les proves que aporta el periodista mostren completament el contrari. «Sempre ha estat una més. Ni els professors, ni els companys l'han tractat de forma diferent. També és cert que es tracta d'una noia normal, súper educada i respectuosa, per tant no podia ser d'una altra manera», arribava a confessar la mare d'una amiga propera a la princesa. La veritat és que aquests rumors sobre el 'tracte de favor' persegueixen Elionor fins i tot en la seva nova etapa al col·legi 'UWC Atlantic College', on estudiarà els propers anys. Fins i tot abans de començar a estudiar, sembla que els companys li han declarat la guerra.

Tot arran que el director de la Institució escrivís una carta pública de benvinguda a l'hereva, el que provocava l'enuig diversos dels seus futurs companys, que denunciaven en xarxes socials un seriós cas de favoritisme cap a ella. «Estem encantats que la Princesa s'uneixi a nosaltres. Com a estudiant que ingressa a UWC Atlantic College serà part d'un meravellós grup de joves vibrants que viuen i aprenen junts», es podia llegir en el comunicat emès.

«On és la meva benvinguda?», «Aquesta publicació va en contra de tot el que representa el col·legi», «Realment haurien d'esborrar aquesta publicació. Quina mala imatge per a l'Atlantic College», «Sempre vaig pensar en UWC com un col·legi que tracta a tots els estudiants per igual i és fidel als seus principis. Lamentablement, avui m'he hagut d'enfrontar a com d'equivocats estaven els meus pensaments» o «Ei, què és aquest favoritisme?», Eren alguns dels missatges que se succeïen a les xarxes socials.