IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Trànsit no podrà multar des del seu helicòpter

El vehicle no pot volar des del mes de juny

Imatges de l'helicòpter de Trànsit i dels Mossos d'Esquadra | Laia Solanellas

El Servei Català de Trànsit no pot multar des de l’aire. De fet, des del mes de juny, l'helicòpter que capta les distraccions al volant no pot volar, segons informa 'El Periódico'. Tot plegat ha derivat d’un litigi entre les companyies que es disputaven l’adjudicació del servei. D’aquesta manera, la mesura presentada pel Govern de la Generalitat el passat 24 de febrer ha quedat temporalment aturada.

Equipat amb una càmera Wescam MX-15, el vehicle podia enregistrar amb extrema precisió situacions com l’ús del telèfon mòbil en els conductors o l'ús del cinturó de seguretat en els ocupants del vehicle. A més, tenia la capacitat de reconèixer la velocitat en què circulaven tots els vehicles.

L’helicòpter en qüestió es va substituir per un altre que no tenia capacitat sancionadora, únicament servia pel control del trànsit des de l’aire: no comptava amb càmera ni podia mesurar la velocitat dels vehicles. Des de finals del mes de desembre, però, no pot circular perquè se li han de canviar algunes peces.

Imatges de l'helicòpter de Trànsit i dels Mossos d'Esquadra | Laia Solanellas

Comentaris

envia el comentari