Trànsit establirà un nou radar de tram a la C-31 a Badalona

A més, tenen planificat instal·lar un total de set dispositius més entre el 2019 i el 2020

Imatge d'arxiu d'un radar de tram
Imatge d'arxiu d'un radar de tram | CatalunyaDiari.cat

Juli Gendrau, director de Trànsit, ha anunciat que el Servei Català de Trànsit instal·larà un nou radar de tram a la C-31 abans que finalitzi l’any, i més concretament, a l’altura de Badalona. Però no serà l’únic dispositiu que s’establirà en carreteres catalanes, ja que prèviament havien anunciat que en posarien tres més en funcionament al setembre: dos a l’A-2, a l’Anoia, entre Jorba i Argençola; i un altre a l’AP-7, que se situarà entre el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, més concretament en el tram que va de Santa Perpètua de Mogoda a Mollet del Vallès.

Gendrau diu que «la prioritat és reduir la sinistralitat»

Per defensar aquesta decisió, i fer patent que la seva voluntat és vetllar per la seguretat dels conductors, i no per recaptar diners, Gendrau ha assenyalat que «seria diferent si els instal·léssim d’amagat, però els anunciem clarament i indiquem on comencen o que en els propers quilòmetres n’hi poden haver». En aquest sentit, ha posat èmfasi en el fet que «la prioritat és reduir la sinistralitat».

No es pot negar que Gendrau té raó, ja que al llarg dels primers sis mesos de l’any han mort un 42% més de persones que en el mateix període de l’any passat, sumant un total de 92 víctimes que han perdut la vida en carreteres catalanes. Un fenomen que el director de Trànsit defineix com «emergència viària» .

Un total de 30 radars de tram en les carretes catalanes

Així doncs, Gendrau, que també ha fet pública la seva intenció d’establir un total de set radars més entre el 2019 i el 2020, ha declarat que «són mesures que no són populars, que no agraden», però que es configuren com a necessàries, ja que «les dades són molt clares». De fet, durant el primer semestre del 2018 la sinistralitat ha davallat un 59% en aquells trams que ara compten amb radars.

El motiu d’aquesta baixada en el nombre de víctimes és que els radars de tram, a diferència dels  fixos, eviten les frenades brusques dels conductors, a banda d'oferir un major control d’aquelles zones que compten amb diversos quilòmetres  englobats en la categoria de perillosos. Un cop Trànsit hagi instal·lat aquests radars que acaba d’anunciar, ja comptarem amb un total de 30 radars de tram al llarg de la xarxa viària catalana.


Comentaris

envia el comentari