Trànsit sorprèn amb la seva nova campanya contra els accidents i les víctimes a la carretera

A l'anunci es poden veure divuit persones, cap de les quals actor o actriu, que opinen sobre el nombre de morts que hi hauria d'haver aquest any

La nova campanya de la Generalitat per conscienciar sobre el perill dels accidents de trànsit i el nombre de víctimes que perden la vida cada dia a les carreteres catalanes ha deixat bocabadada molta gent. Aquest cop a l'anunci no hi ha cotxes ni sang ni ambulàncies; només persones que opinen sobre aquest tema. Sota el lema «Visió zero», els encarregats de l'espot pregunten a divuit persones quin hauria de ser el nombre de persones mortes en accidents de trànsit aquest any a Catalunya. Abans que contestin els passen un rètol en què posa: «El 2015 a Catalunya van morir 261 persones en accidents de trànsit i l'any passat 231».

Així doncs, molts creuen que una resposta correcta i adient a la pregunta és un número al voltant de les 200 víctimes. Aleshores una veu en off pregunta: «No serien millor, només tres?». Tots contestes que afirmativament, fins que a la pantalla apareix una imatge dels seus familiars i els hi tornen a preguntar: «Aquests tres?». Després del fort impacte que provoca pensar que els éssers estimats també poden estar entre aquests morts, tots ho tenen clar: la xifra correcta és zero.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat en declaracions per RAC1 el motiu d'aquest anunci: «Veuran un anunci i potser es plantejaran, 'doncs tres serien formidables'. I són aquestes tres. Són les tres persones que estimem i no ens pot ni passar pel cap que puguin ser víctimes d'un accident». Aquest any ja són 71 les persones que han mort a les carreteres catalanes, la xifra més baixa des que la Generalitat va assumir les competències de Trànsit.


Comentaris

envia el comentari