El transport públic metropolità bat rècords de passatgers amb més de 680 milions l’any passat

Creixen les xifres des de l'any 2013 i qualifiquen l'any com un «punt d'inflexió» per al futur

Metro
El Metro de Barcelona ha experimentat una gran crescuda | beteve

El Transport Públic Metropolità (AMB) està d’enhorabona. Les possibilitats del transport públic de Barcelona han incrementat exponencialment després d’unes dades que no fan més que indicar el gran moment que travessa la companyia.

La campanya passada, de fet, ha estat qualificada de «record» per l’organització barcelonina.  L’enhorabona es deu a un nou rècord històric amb més de 680 milions de passatgers l’any 2017, amb un increment de 18,52 milions de nous viatgers. Una xifra que, a més, no para d’incrementar des del 2013.

Les dades d'increment d'ús del transport de Barcelona
Les dades d'increment d'ús del transport de Barcelona | Transport públic metropolità

 

El metro, l’autobús i el servei ‘Nitbus’, miralls de creixement

El metro ha estat un dels grans beneficiats d’aquest creixement exponencial que ha experimentat AMB. La xarxa, en aquest sentit, ha experimentat un increment del passatge del 2,3% respecte al mateix període de l’any anterior.

D’altra banda, els autobusos de TMB han experimentat un augment del 3,6% respecte anys anteriors i, en aquest sentit, han acabat guanyant gairebé 7 milions de viatgers.

La millor notícia, però, arriba amb la suma dels dos serveis. I és que es línies de bus i metro han guanyat 15,16 milions de nous viatgers, fet que representa un increment del 2,6% respecte a l’any 2016. La xifra, finalment, creix encara més quan s’esmenten les dades del ‘Nitbus’ —servei exclusiu de nit— amb un creixement del 9,3% al Baix Llobregat i un 7,5% a Barcelona ciutat.

Les dades anuals del metro i autobús de Barcelona
Les dades anuals del metro i autobús de Barcelona | Transport públic metropolità

 

Un ferm compromís amb el medi ambient

És una de les grans notícies del recull de l’any passat. I és que una cosa porta l’altre. Els milions d’usuaris que han optat pel transport públic a la zona de Barcelona han provocat una enorme reducció de les emissions de CO,2.

De fet, segons indiquen, aquest increment de viatges en transport públic suposa que s’han deixat d'emetre 9.911 tones de CO,2. Així mateix, també s’ha de destacar que s’ha evitat l’emissió d’1,2 tones de PM i 30’99 tones de NOx a l'aire metropolità.

«L’any 2017 ha estat un punt d’inflexió de les polítiques de mobilitat per millorar la qualitat de l’aire, amb grans apostes com la Targeta Verda Metropolitana», ha explicat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, mentre al·legava: «El transport públic ha d’esdevenir la primera opció de transport sempre que sigui possible».


Comentaris

envia el comentari