IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Trapero no serà suspès de feina però només podrà exercir funcions burocràtiques

L'exmajor dels Mossos d'Esquadra podrà mantenir la seva feina dins del cos de policia sempre i quan no tingui responsabilitat operativa

Imatge del major Trapero sortint de l'Audiència Nacional, el 16 d'octubre.
Imatge del major Trapero sortint de l'Audiència Nacional, el 16 d'octubre. | CatalunyaDiari.cat

El Ministeri de l’Interior ha decidit mantenir Josep Lluis Trapero, exmajor dels Mossos d’Esquadra, al cos policial però en un càrrec amb feines únicament burocràtiques. La destitució de Trapero es va fer en el marc de l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol, el Ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido va argumentar que la substitució de Trapero es va dur a terme «per la seva situació judicial».  Actualment l’exmajor dels Mossos d’Esquadra està sent investigat per un possible delicte de sedició com a responsable de l’actuació, suposadament passiva, de la policia catalana en les concentracions davant la Conselleria d’Economia i Hisenda durant el registre de la Guàrdia Civil del 20 de setembre, així ho publica ‘El Independiente’.

Amb la decisió de no suspendre Trapero del cos de policia, es vol aconseguir pacificar els Mossos d’Esquadra, així com tota la convivència a Catalunya, en vista de les futures eleccions del 21-D. El departament d’Interior, dirigit per Juan Ignacio Zoido, vol que Trapero sigui reubicat en algun càrrec destinat a la realització de funcions exclusivament burocràtiques. D’aquesta forma creuen que també s’evita posar en una situació compromesa a Ferran López, actual major dels Mossos d’Esquadra, que va ser nomenat en substitució de Trapero i que abans havia estat el número dos d’aquest.

Aquesta decisió es pren en el marc de la ‘Llei de la Policia de la Generalitat –Mossos d’Esquadra, en vigor des de l’any 1994. Una llei que contempla suspendre de forma cautelar o adscriure a un altre lloc de treball un agent investigat per cometre faltes greus o molt greus en la seva feina. L’incompliment del deure de fidelitat a la Constitució forma part dels 23 suposats catalogats com a faltes molt greus al règim disciplinari de la policia catalana. Tenint en compte aquesta llei, un sector dels Mossos d'Esquadra no entenien que Trapero no haguès sigut ja suspès cautelarment ─abans de ser cessat─, per la seva direcció operativa del cos durant els fets del 20 se setembre. Ángels Bosch, caporal dels Mossos ho explicava així: «No entenem que hi hagi una doble vara. Hem tingut alguns companys imputats per casos molts més lleus que pel qual està sent investigat el major del Cos i han estat suspesos cautelarment quan s'ha tingut coneixement d'aquesta imputació. Fins i tot investigats per assumptes interns sense haver-hi diligències judicials». 


Comentaris

envia el comentari