Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Luis Esteban, guanyador del pot de 'Pasapalabra'

L'increïble nou treball de Luis Esteban, el guanyador del pot de 'Pasapalabra'

'Pasapalabra' va veure Luis Esteban guanyar 354.000 euros en 2015

Tot i que Luis Esteban va fer-se famós a 'Pasapalabra' fa anys, el cas és que l'exconcursant ha estat notícia durant les últimes hores per un tema professional que l'omple d'orgull.

Exactament, el motiu és que el saragossà acaba de ser anomenat cap dels GEO, és a dir, el Grup Especial d'Operacions de la Policia Nacional. Luis Esteban va estar present a 'Pasapalabra' en diverses etapes, i des de fa anys, ha estat una cara molt reconeguda per als fidels seguidors del programa.

Luis Esteban, de 'Passapalabra' a cap dels GEO

El cas és que ara Luis Esteban substitueix en el càrrec a Daniel Nogueroles, nomenat cap superior a Ceuta el mes de desembre passat. Però, el famós exparticipant de 'Pasapalabra' ja va estar al comandament durant deu anys del Grup d'Operacions Especials (GOES) a Catalunya.

A més a més, durant la seva etapa com a investigador, va estar immers en la resolució de diverses extorsions i segrestos. Fins i tot va estar present en la confiscació més gran de cocaïna (4.500 quilograms) mai vista en la història policial a escala europea.

L'octubre del 2015, poc temps després que guanyés el gran premi de 'Pasapalabra', a Luis Esteban li van donar la medalla vermella, una distinció per la bona imatge de la Policia Nacional que va obtenir en plena participació en el concurs. Alhora, en 2014 i gràcies a la seva bona feina, li van proposar per a la mateixa concessió, però finalment ho van ajornar uns mesos.

Imatge de Luis Esteban jurant el seu càrrec de comissari d'Algesires
Luis Esteban, concursant de 'Pasapalabra', abans de ser cap dels GEO | YOUTUBE: ONDA ALGECIRAS TV

A banda de ser policia, Luis Esteban també s'ha dedicat a l'escriptura. I és que ja ha publicat diverses novel·les negres, com a 'El inspector que ordeñaba vacas' (2013), 'La vida contra las cuerdas' (2015), 'El río guardó silencio' (2017) i 'Maroloco' (2019). Així mateix, cal assenyalar que quan es va emportar la recompensa de 'Pasapalabra', es trobava escrivint el seu segon llibre.

Luis Esteban va triomfar amb majúscules a 'Pasapalabra'

Natural de Saragossa i llicenciat en Dret, Luis Esteban va aconseguir 'El Rosco' en la seva tercera etapa al concurs. Primerament, el 22 d'octubre del 2012 va debutar al plató del programa i va aconseguir estar 29 entregues, encara que aleshores no existia la repesca o 'Cadira blava'.

Llavors, Luis Esteban va guanyar 33.000 euros, i a més, va deixar a la cuneta tot un concursant mític com Carlos Adán, que ja sumava 39 participacions seguides.

Imatge de Luis Esteban participant a la prova de 'El Rosco' a Pasapalabra
Luis Esteban es va emportar una 'dinerada' amb les seves aparicions a 'Pasapalabra' | Mediaset

L'any següent, 2013, el saragossà va tornar a 'Pasapalabra' i va estar en 22 lliuraments més. En aquesta segona etapa, va endur-se'n 24.000 euros i va poder estar a l'especial de la nit de Cap d'Any. Es va enfrontar amb Paco de Benito i, després de superar-lo, va guanyar un viatge a Nova York i l'opció de tornar a concursar, cosa que va passar en 2015.

El 19 de febrer del 2015, Luis Esteban va aconseguir un pot de 354.000 després de 30 programes

El moment àlgid de Luis Esteban a 'Pasapalabra' va ser fa set anys, ja que el 19 de febrer de 2015, va aconseguir fer la seva fita més gran en el programa. Aquell matí va aconseguir acabar 'El Rosco' i se'n va emportar els 354.000 euros acumulats. Esteban va conquistar el gran premi del concurs de Telecinco, tres mesos després que se l'emportés Lilit Manukyan (318.000 euros).

En la seva última etapa, va trigar 30 programes a guanyar el pot després de contestar correctament amb la paraula «salat» a la pregunta «oració dels musulmans». La seva agilitat mental en les respostes i la seva baralla sense descans van ser vitals perquè Luis Esteban guanyés aquell suculent premi.

Imatge del plató de Pasapalabra quan era presentat per Christian Gálvez a Telecinco
'Pasapalabra' va fer famós a Luis Esteban | Telecinco

Durant el seu concurs a 'Pasapalabra' va estar a punt d'encertar 'El Rosco' diverses vegades, però sempre hi va haver alguna paraula que li va fer no aconseguir el famós premi fins aquell dia.

El triomfador, de 42 anys, vivia en aquella època a Manacor, on era inspector en cap del Cos Nacional de Policia d'aquesta població balear. Però, uns anys després, tant li ha canviat la vida que Luis Esteban ha esdevingut nou cap dels GEO.