Tres catalans creen Psonríe, una app que ofereix orientació psicològica

Es tracta d'un servei molt pràctic per a la gent que no té temps o diners per visitar un psicòleg o que no s'anima a anar-hi per vergonya
Aplicació mòbil 'Psonríe' | Google Play

 

Sota el nom de 'Psonríe', tres catalans han creat la primera aplicació mòbil de l'Estat que ofereix orientació psicològica per Internet i de manera anònima. Està pensada per a totes aquelles persones que no poden acudir a un especialista presencialment, sigui per falta de temps, de diners o per vergonya. Així ho ha explicat un dels socis, Jordi Boix, a 'Crónica Global', que opina que visitar un psicòleg acostuma a ser «bastant inaccessible».

Aquest servei ofereix una xarxa de 80 especialistes que la gent té a la seva disposició per efectuar qualsevol consulta. Segons ha explicat el director executiu, es tracta també d'una forma de facilitar als psicòlegs que no tenen feina, que puguin exercir la seva professió. Així doncs, no ho veuen pas una competència per aquests professionals, sinó tot el contrari.

 

D'altra banda, dos aspectes a destacar són el temps de consulta i el preu. I és que mentre una consulta presencial pot costar al voltant d'uns 70 euros, amb aquesta app, la gent que vulgui ajuda psicològica la pot tenir per 5,99 euros la consulta. Respecte al temps, cada consulta té una durada de vint minuts i tenint en compte que es pot fer sense haver de sortir de casa, és molt més ràpid i pràctic que el mètode tradicional. A més, els usuaris poden deixar comentaris dels especialistes en funció de la seva experiència.

Ja són gairebé 5.000 els usuaris que formen part d'aquesta comunitat, que valoren molt positivament que es pugui mantenir l'anonimat, gràcies a utilitzar un àlies i no haver de donar dades personals. Boix destaca també aquest aspecte perquè afirma que permet que la gent sigui «lliure» per poder explicar les seves preocupacions, les quals acostumen a estar relacionades amb temes de parella o problemes a la feina.