Tres empreses espanyoles en la llista negra per condicions laborals abusives

Molts dels proveïdors d'aquestes tres empreses tenen als seus treballadors en condicions infrahumanes

Tres empreses espanyoles en la llista negra per condicions laborals abusives. | La Voz

 

Un exhaustiu informe elaborat pel Centre for Research on Multinational Corporations ha arribat a una demoledora conclusió que potser molts ja intuïen. Existeixen empreses espanyoles amb activitat a l'estranger que no es caracteritzen per oferir unes bones condicions als seus treballadors de base. El document, que compta també amb recerques de l'India Committee of the Netherland, treu els colors a grans marques del sector tèxtil. Molts dels seus proveïdors operen en països com l'India.

Nenes i adolescents treballant sense contracte en jornades de més de 72 hores a la setmana. Tot això per un salari de tan sols 0,88 euros al dia. Però aquests diners no els reben de forma periòdica, sinó que només podran disposar d'ells transcorreguts de tres a cinc anys. Segurament, aquests estalvis serviran per pagar el dot matrimonial. Aquestes són les condicions que suporten els treballadors de les fàbriques tèxtils d'Índia, moltes d'elles subministrant material a tres grans marques espanyoles: Inditex, El Corte Inglés i Cortefiel.

Els mitjans han preguntat diverses vegades per aquests informes, encara que la resposta per part d'aquestes grans empreses sempre ha estat difusa. La cadena francesa France 2 ja va publicar un extens reportatge sobre aquests informes que busca remoure les consciències de compradors, proveïdors i qui sap si les dels directius d'aquestes grans marques.


Comentaris

envia el comentari