Tres restaurants catalans, entre els quals el Celler de Can Roca, entre els 100 millors del món

El Bar Tickets i el Disfrutar de Barcelona també han estat distingits
Interior del Celler de Can Roca, a Girona | Cedida

 

El restaurant Eleven Madison Park de Nova York s'ha erigit com a millor restaurant del món, segons la revista 'Restaurant', que escull els 100 establiments gastronòmics més selectes del planeta. D'entre tots els restaurants, són tres els establiments catalans que han estat distingits a la llista. El Celler de Can Roca de Girona ha reculat una posició i se situa aquest any en tercer lloc, cedint així la seva posició al restaurant italià Osteria Francescana.

Al rànquing dels 100 restaurants més ben valorats del món s'hi troben dos restaurants catalans més. Un d'ells és el bar Tickets de Barcelona, que s'ha posicionat al número 25, rebent un reconeixement pel menú de tapes que ofereix i convertint-se en un referent d'oci al Paral·lel. L'altre, el restaurant Disfrutar, també de la ciutat de Barcelona, ha rebut el premi a la millor nova entrada, ocupant el número 55.

 

Un total de 1.040 experts de tot el món configuren el veredicte, que es manté escrupolosament en secret fins al moment de la gala. Com en altres ocasions, l'establiment gironí ha rebut un premi especial en el decurs de la gala, en aquesta ocasió, el de millor servei de sala. Enguany, la llista la corona per primera vegada l'establiment nord-americà Eleven Madison Park de Nova York.