Tres símptomes que t'indiquen que estàs a punt de patir un atac de cor

Hi ha disset milions de morts cada any per atacs de cor
Tot i que en aquests casos sempre és aconsellable l'opinió d'un metge especialitzat, hi ha símptomes inequívocs d'un atac de cor, i si són identificats a temps es poden evitar una tragèdia més gran. Els infarts són un problema molt comú en la societat actual, de fet representen la primera causa de mort mundial, amb disset milions de morts a l'any. Els atacs de cor es produeixen per una obstrucció de les artèries coronàries, que s'encarreguen de transportar l'oxigen al cor, i per això és important portar una dieta equilibrada i baixa en colesterol. Si no es tracta com cal, hi ha un 50% de probabilitats de mort instantània, per això us portem una llista de tres símptomes que estàs a punt de patir un infart:

– Fatiga inusual: Tant si estàs acostumat a fer esport o no, si et sents més cansat del que és habitual i sents sensació de pesadesa, és possible que el teu cos t'estigui donant un primer senyal.

 

– Dolor en altres zones: Si experimentes dolor en zones on no havies notat res fins ara, com la mandíbula, l'esquena o la zona lumbar, el problema pot ser que estigui al cor.

 

– Suor i falta d'alè: Si comences a suar sense haver realitzat exercici i aquesta sudoració ve acompanyada de fatiga i falta d'alè, acudeix com més aviat a un professional.

Per evitar un atac de cor, podem seguir aquests vuit consells que reduiran el risc d'infart de forma notòria:

 

– Redueix la inflamació amb cúrcuma, un producte que conté curcumina, un compost de gran poder antiinflamatori.

 

– Elimina el sucre de la teva dieta, o almenys redueix la quantitat per evitar el risc de malaltia cardiovascular.

 

– Consumeix productes antioxidants rics en vitamina C, presents en els cítrics i aconsegueix una major protecció amb oli de peix.

 

– Afegeix vitamina D i vitamina K a la teva dieta, recorrent a complements vitamínics si cal.

 

– Encara que no trobis temps per fer exercici, sempre és millor mantenir un cert nivell d'activitat per evitar patir atacs cardíacs.

 

– La meditació redueix significativament el risc d'infart, segons un estudi realitzat l'any 2012.

 

– Menja fruites i verdures, almenys cinc porcions al dia.

 

– Deixa de fumar, ja que el tabac augmenta els nivells de fibrinogen, una proteïna que augmenta la formació de coàguls sanguinis.