IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Tribunal de Comptes investigarà si els 2,2 milions d'euros de la fiança de Mas procedeixen de subvencions públiques

Segons l'Assemblea Nacional Catalana, els diners procedeixen de donacions voluntàries

El Tribunal de Comptes investigarà d'on provenen els 2.2 milions d'euros que va aportar a la fiança de més de 5 milions
El Tribunal de Comptes investigarà d'on provenen els 2,2 milions d'euros que Mas va aportar a la fiança de més de 5 milions | Cedida

El Tribunal de Comptes investigarà d’on provenen els 2,2 milions d’euros que l’Assemblea Nacional Catalana ha aportat per pagar part de la fiança de 5,3 milions d’euros que li reclamen a l’expresident Artur Mas i altres alts càrrecs del Govern per haver destinat diners públics a la consulta del 9 de novembre de 2014. Segons informa ‘El País’, l’ANC va assegurar que els diners provenien de la coneguda com a «caixa de solidaritat», un compte on qualsevol voluntari pot aportar diners per a la causa.

Ara bé, sembla que el tribunal té indicis que l'organització independentista va rebre grans quantitats de diners en subvencions de la Generalitat, durant el Govern d'Artur Mas, i ara vol veure si hi ha cap connexió entre els diners públics i la fiança de l'expresident. El Tribunal de Comptes també investigarà si l'ANC va declarar al fisc els 2,2 milions, i per extensió si va pagar els corresponents impostos. I és que, tot i tractar-se d'una donació, aquells diners també estan subjectes a tributació. 

Cal recordar que, després de saber que el mencionat tribunal li reclamava un total de 5.3 milions d'euros, l'expresident Artur Mas va demanar públicament als seus impatitzants que aportessin una petita donació per fer front al pagament. Suposadament, els 2,2 milions d'euros que va entregar fa uns dies són fruit d'aquestes donacions. Aquest matí, la defensa d'Artur Mas va entregar un escrit per demanar un endarreriment de la data límit per pagar la totalitat de la fiança, el termini de la qual finalitzava aquesta setmana. Previsiblement, el Tribunal de Comptes atorgarà a l'expresident altres quinze dies per pagar els diners, com sol passar en altres casos, però en cas de no fer-se el pagament, el jutge podria embargar tots els comptes dels acusats. 


Comentaris

envia el comentari