El tribunal s'inclina per imposar només una multa a la Infanta Cristina

Iñaki Urdangarin podria passar-se set anys a la presó

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin a l'entrada dels jutjats | Cedida

El tribunal del cas Nóos podria decantar-se per imposar una pena que oscil·la entre els set i els deu anys de presió a Iñaki Urdangarin per els delictes fiscals comesos, però la seva esposa, la infanta Cristina, sembla que podria ser condemnada tan sols a una multa per ser partícip lucrativa dels delictes del seu marit. Segons explica OKDiario, d'aquesta manera la infanta en cap cas arribaria a trepitjar la presó.

Si es confirma per majoria la decisió del tribunal, la pena que va sol·licitar la fiscalia es veurà notablement rebaixada i es passaran pràcticament per alt les tesis del sindicat Manos Limpias com a acusació popular, que sol·licitava vuit anys de presó per a la infanta. El fiscal anticorrupció Pedro Horrach sol·licita per a Urdangarin dinou anys i mig de presó per delictes de malversació, falsetat documental, frau a l'Administració, estafa, delicte fiscal i blanqueig de capitals.

Tot i que la infanta Cristina va asseure's a la banqueta acusada de cooperar en els dos delictes fiscals que va cometre el seu marit a través d' Aizoon, tot apunta que el tribunal presidit per Samantha Romero assumirà la tesi de l'Advocacia de l'Estat, que reclama a la infanta 163.462 euros per responsabilitat civil. Per la seva part, la Fiscalia considera que la infanta ja ha saldat els seus deutes amb la Justícia en dipositar els 587, 41 euros que li reclamava.


Comentaris

envia el comentari