Triomfa a les xarxes una marca de te amb efectes perjudicials per a la salut

La beguda conté unes perles gelatinoses que estan elaborades amb compostos químics, potencialment cancerígens

 

Les xarxes socials han posat de moda els coneguts com a 'tes boba', unes begudes molt refrescants, i aparentment ideals per aquesta època de l'any, però que amaga entre els seus ingredients un element molt perjudicial per a la salut. Es tracta d'un tipus de te que es presenta sota el nom de Boba Guys New York, i que podria tenir el seu origen a Taiwan, segons assegura 'La Vanguardia', des d'on han arribat a Nova York, i a molts altres llocs del món. Disponibles en diferents varietats de sabors i colors, els 'tes boba' es caracteritzen per contenir unes boletes de textura gelatinosa al seu interior.

Segons un estufi realitzat per Andrew Weil a la seva pàgina web, aquestes boletes, conegudes com a «perles de tapioca», estan elaborades amb una sèrie d'elements químics que poden resultar «potencialment cancerígens per a les persones i els animals». L'expert es basa en un estudi de l'Hospital Universitari Aachen, que va trobar restes de policlorobifenilos, elements utilitzats com a aïllants elèctrics. 

 

D'altra banda, el producte utilitzat per colorar la beguda és altament contaminant, segons l'Agència de Protecció Mediambiental dels Estats Units. Però això no és tot, ja que Weil assenyala, a més,  al seu estudi sobre els 'tes boba', que un altre motiu pel qual no són gens saludables és que contenen un alt contingut calòric, que ronda les 440 calories per cada got de te, la meitat de les quals són calories grasses.