Com trobar parella de manera fàcil

Les millors maneres de conèixer gent nova i establir-hi un lligam més fort que el de la simple amistat

Encontrar pareja es una de las principales preocupaciones para muchas personas.
A molta gent li preocupa el fet de trobar parella | Cedida

 

A banda de les aplicacions per lligar que existeixen i que són molt populars, hi ha altres maneres per tal de conèixer gent i, potser, acabar trobant parella. El gimnàs, la discoteca, les pàgines de cites o els viatges són llocs en què de manera habitual es produeix aquest efecte, cosa que ens indica que poden ser bones maneres d'intentar-ho.

 

Et presentem les 10 maneres diferents de lligar, trobar parella o, simplement, conèixer gent nova que ens ha desvelat 'Viviendo La Salud'. A banda, ens fixarem en diversos principis i normes fonamentals per tal de millorar les habilitats socials que tenim.

 

De quina manera podem trobar parella?

No és gens senzill trobar parella. Poder mantenir una relació sentimental amb una persona i conviure-hi demana un seguit d'habilitats personals i socials que ens ajudin a gaudir de l'amor i de les relacions d'una manera sana i adaptada per a tots dos.

 

Primer de tot, cal ser conscients dels valors, els trets i les característiques concretes que busquem en una altra persona per establir-hi un vincle sentimental i, especialment, allò que NO estem buscant i allò que no tolerarem en una altra persona, per no tenir problemes en un futur.

 

Igualment, resulta essencial conèixer com som nosaltres mateixos per tal de descobrir de quina manera som i què ens cal en aquest moment vital. Potser no et trobes en un moment idoni per estar amb algú altre d'una manera estable i mires de trobar una cosa més aviat esporàdica, per exemple.

 

L'honestedat i la sinceritat amb un mateix és una cosa indispensable per tal de poder aprofitar bé el temps i no perdre'l, ni nosaltres ni els altres.

 

Una recomanació senzilla

Cal remarcar que hauríem de concebre aquest procés com una part de la vida que és natural i que no s'hauria de forçar. És primordial sentir-se bé amb un mateix, estimar-se i respectar-se per tal d'estar preparat per estimar algú altre. 

 

El fet de sentir-nos a gust amb nosaltres és fonamental per tal de trobar algú, poder-lo conèixer i, si s'escau, créixer junts, a prop però cadascú caminant pel seu propi camí.

 

Les 10 millors maneres per conèixer gent nova

Actualment, la tecnologia ens pot ajudar de maneres molt variades per tal de conèixer gent nova i trobar parella d'una forma fàcil i natural. Així, podem optar per buscar la parella que sigui on sigui i en qualsevol moment.

 

Els xats i les aplicacions concebudes per lligar ens poden ser de gran ajuda a l'hora de conèixer gent nova, trobar noves relacions d'amistat, trobar parella o, fins i tot, mantenir alguna relació esporàdica, si busquem això.

 

Igualment, hi ha diferents pàgines concretes en què és molt senzill poder trobar una persona amb qui compartir diferents experiències. En parlem tot seguit.

 

1. Fent servir aplicacions pensades per lligar

Hi ha diverses aplicacions que estan pensades per buscar parella i que estan molt de moda, com ara Badoo, Tinder, Lovoo, Meetic o Edarling. A banda, aquestes dues darreres es consideren les més efectives i serioses de tot el mercat. 

 

Badoo, Lovoo, Tinder i altres aplicacions com ara Grindr o Happn són apps generalment més obertes pel que fa a la classe de relació que es vol establir. Si viatges i vols conèixer gent nova en un altre país, pot ser interessant fer servir Tinder. Ara bé, hi ha apps per a gustos ben variats i amb finalitats molt diverses.

 

Per acabar, cal remarcar que també hi ha apps ben curioses com ara Tindog, Shakn o Adoptauntio. Per exemple, la primera ens ofereix la possibilitat de conèixer persones que tinguin gossos, sigui per mantenir-hi un vincle familiar o per anar més enllà.

En los últimos años se han popularizado las apps para ligar o encontrar pareja.
Darrerament, les aplicacions per trobar parella o lligar s'han tornat molt populars | Cedida 
 

2. Recorrent als xats destinats a lligar

A més, hi ha diversos xats que ens permeten parlar amb persones de qualsevol indret del planeta i conèixer una gran quantitat d'individus.

 

Ara bé, s'aconsella recórrer a les apps destinades a lligar perquè, en general, solen oferir més seguretat per identificar l'altra gent.

 

Per exemple, Mas40 és una pàgina destinada a les persones més grans de 40 anys perquè puguin trobar parella. És de franc i està reservada a la gent d'aquella franja d'edat o més gran per tal de conèixer gent nova, trobar parella, lligar...

 

3. A través de l'ús de les xarxes socials

Actualment, a banda de disposar de xats i aplicacions específiques per trobar parella, les xarxes socials també ens poden ajudar. Facebook i Instagram normalment són les que més es fan servir en aquest sentit, i els 'm'agrada' constitueixen una bona manera de comunicar-li a algú altre que tenim ganes de conèixer-lo.

 

4. Practicar algun esport

Fer qualsevol activitat física en grup o anar al gimnàs no només ens pot ajudar a millorar la nostra imatge i a reforçar la nostra salut: també fa que incorporem gent nova al nostre dia a dia i ens ajuda a fer amics. Tots els esports són bons per tal de conèixer gent nova amb qui establir-hi alguna mena de vincle, d'amistat o fins i tot sentimental.

 

5. Fer cursos i classes

Idiomes, cuina, balls... Hi ha moltes opcions diferents per tal d'adquirir nous coneixements i aficions que, a més, ens ajudaran a trobar-nos amb persones noves que comparteixen interessos semblants als nostres i a trencar amb la monotonia. Fins i tot, en algunes disciplines de ball es fan esdeveniments i congressos en què resulta molt senzill trobar-se amb gent nova, fer nous amics i lligar.

 

6. Dur a terme alguna activitat cultural

Hi ha diversos estudis sociològics que ens indiquen que, si es vol buscar una relació que sigui estable, les activitats educatives o culturals tenen més tendència a crear aquesta mena de vincles afectius, tot i que això no necessàriament ha de ser una norma establerta. 

 

El fet de compartir alguna afició fa que la parella mantingui una connexió més intensa. Visitar galeries d'art, exposicions, museus, fer alguna visita cultural o altres activitats similars pot ajudar-nos a establir aquesta mena de vincles.

Las actividades en grupo son un momento perfecto para conocer gente nueva o encontrar pareja.
El fet de dur a terme alguna activitat en grup ens pot ajudar a conèixer persones noves i també a trobar parella | Cedida

 

7. Reunir-se amb antics companys

Organitzar trobades, sopars o festes d'antics companys de classe, tant si són de l'escola com de l'institut o de la universitat, resulta molt adequat per tal de coincidir de nou amb antics amics i coneguts. En aquests casos sovint és molt senzill tornar a fer viure alguns sentiments enterrats o acabar d'escriure pàgines del passat que havien quedat inacabades.

 

8. Anar a discoteques i a festes

Tot i que pugui semblar una cosa ben típica, les discoteques i les festes són un indret predilecte per a la gent per tal de lligar i conèixer altra gent. La música i l'ambient distès, de fet, ajuden a originar un entorn idoni.

 

Es poden produir situacions de relacions esporàdiques de només una nit o, fins i tot, podria ser un bon moment per tal de trobar algú altre, parlar-hi i, fins i tot, donar-se el número de telèfon.

 

9. A la feina

Segons l'indret on treballem això no serà possible, però l'ambient de treball normalment és molt adequat per conèixer gent i, en alguns casos, per trobar parella perquè, de fet, cada dia passem un bon grapat d'hores a la feina. Actualment, els espais de 'coworking' també ens faciliten l'establiment de noves relacions en ambients variats com ara la recepció de l'edifici o la cafeteria. A banda, els esdeveniments o els viatges poden fomentar aquests acostaments.

 

Sigui com sigui, cal remarcar que el respecte amb els companys de feina és primordial. Si no, el fet de forçar una situació poc còmoda per a l'altre pot contribuir a construir un entorn laboral hostil o, fins i tot, conduir-nos a l'assetjament. 

 

10. Fer viatges

Fer viatges amb amics o en solitari fa que ens introduïm en un entorn distès, amè i que ens ofereix la possibilitat de conèixer altra gent que estigui en la nostra mateixa situació, amb la inquietud de gaudir i passar-ho molt bé. No cal marxar de viatge gaire lluny per tal de conèixer una persona que ens agradi mentre viatgem, i aquestes experiències normalment no s'obliden.

 

Referències bibliogràfiques:

  • Baker, L. R., i McNulty, J. K. (2011). Self-compassion and relationship maintenance: The moderating roles of conscientiousness and gender. Journal of Personality and Social Psychology, 100(5): 853-873.

  • Rosenfeld, M. J., i Thomas, R. J. (2012). Searching for a mate: The rise of the internet as a social intermediary. American Sociological Review, 77: 523-547.

Comentaris

envia el comentari