IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Troben residus tòxics en alguns bolquers per a nadons

Alguns d'aquests bolquers estaven etiquetats com a ecològics

Alguns bolquers tenen productes tòxics. | Cedida.

L'associació de consumidors més important de França ha denunciat la presència de residus tòxics en petites quantitats en la major part dels bolquers que s'han comercialitzat. Per això mateix, aquesta associació ha reclamat la prohibició dels bolquers pel risc que poden córrer els nadons, ja que, són realment sensibles.

Tal com explica la següent investigació, «60 millions de consommateurs», s'han trobat restes de diversos productes amb toxicitat sospitosa o demostrada en deu de les dotze referències de bolquers analitzats, encara que en quantitats ínfimes, inferiors als tolerats per la reglamentació. Per aquesta raó, l'associació reclama la prohibició dels bolquers amb l'argument de què els llindars reglamentaris s'han fixat pels riscos en cas d'inhalació, i que de moment no hi ha una avaluació sobre l'impacte d'unes matèries que estan durant cert temps en contacte amb la pell del nadó de forma contínua.

Segons informa l'associació, s'han trobat components orgànics volàtils, irritants i neurotòxics com hidrocarburs i glifosat, aquest últim, un compost d'un conegut pesticida. A més afegeix que alguns d'aquests residus tòxics estaven en bolquers presentats com a ecològics. Els autors expliquen que aquests tòxics poden aparèixer per la seva utilització durant els processos de fabricació, i en particular per blanquejar la cel·lulosa.

La investigació assenyala que els dos productes on no s'han detectat traces d'alguna substància tòxica han estat els bolquers dels supermercats «Leclerc» i els de la marca «Love & Green», aquest últim es presenten com ecològics. Finalment, l'associació demostra que igual que existeixen aquestes dues marques de bolquers sense cap tipus de tòxics, la resta de marques també hauria de fer el mateix per assegurar la seguretat dels nadons.


Comentaris

envia el comentari