IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El «truc de la moneda», la senzilla tècnica que utilitzen els delinqüents per robar vehicles

Es tracta d'una pràctica que cada vegada està provocant més alarma

Lugar en el que se coloca la moneda
Lloc on es col·loca la moneda | Cedida

Amb l'arribada del Nadal i les seves aglomeracions, molts lladres aprofiten l'ocasió per fer de les seves i realitzar robatoris de tot tipus, entre ells, de vehicles. En aquest sentit, les autoritats policials han alertat d'una tècnica que s'ha posat molt de moda entre els lladres en els últims mesos.

Es tracta del conegut com a «truc de la moneda», una tècnica amb la qual et poden robar el cotxe d'una manera molt fàcil i senzilla que es basa a col·locar una moneda en una de les portes del vehicle. D'aquesta manera, no és necessari que forcin cap pany ni trencar cap dels vidres del turisme.

La tècnica consisteix que un dels lladres col·loca una moneda en una de les manetes de les portes mentre el propietari està aparcant el vehicle sense que aquest s'adoni. Així doncs, quan pressionen el botó del tancament centralitzat, totes les portes es tanquen menys la que li han posat la moneda.

En la majoria dels casos, els lladres aprofiten que la persona va al seu vehicle per deixar unes bosses i torna al centre comercial a seguir realitzant compres, creient que ha deixat tancat el seu cotxe, quan en realitat és tot el contrari. És llavors quan solen aprofitar per emportar-se tots els objectes de valor que hi hagi al seu interior.

No obstant això, no és únicament als centres comercials on els lladres aprofiten per dur a terme aquesta tècnica i fer-se amb el seu botí. I és que també actuen a les gasolineres, aprofitant que els propietaris dels turismes es troben pagant o al costat del sortidor.

Hay que comprobar las manetas al entrar y salir del coche

Cal comprovar les manetas en entrar i sortir del cotxe | cedida

 

Com prevenir-ho

Per la seva banda, les autoritats policials han aconsellat el següent: Revisar totes les portes i finestres abans d'entrar i sortir del vehicle; assegurar-se que totes les portes del cotxe estan tancades després de prémer el botó del comandament i finalment, compartir la informació amb amics i coneguts.

 

Comentaris

envia el comentari