«S'ha acabat». La trucada que sentència la relació entre Felip i Joan Carles

L'emèrit va trucar molt abatut al seu fill

Felip VI i Joan Carles I durant els Premis Nacionals de l'Esport a Madrid
La Família Reial dividida en dos bàndols després de l'últim escàndol | Catalunya Diari

El rei Felip està passant per un dels moments més complicats de la monarquia espanyola. 'Renegar' del seu pare li ha costat molt i la decisió ha estat presa després de rebre molta pressió per part de la reina Letícia. Ara, tal com desvela Pilar Eyre a la revista 'Lecturas', hem pogut conèixer la profunda tristesa de Joan Carles en conèixer que el seu fill volia renunciar a l'herència i apartar-lo.

«L'emèrit està tan trist i abatut que va abandonar els seus exercicis fisioterapèutics, tan necessaris per a la seva recuperació, es limitava a estar assegut, sol, intercanviant missatges amb els pocs amics que li queden», ha comentat Eyre, parlant de la més profunda soledat de Joan Carles.

La trucada que suposarà un abans i un després

Quan van sortir a la llum les informacions sobre els diners opacs que tenia en dues fundacions offshore a Suïssa i transcendia que el beneficiari dels comptes era el seu fill, va trucar a Felip i li va dir: «Fes un comunicat i fica'm totes les culpes a mi». I va afegir: «Ho faig per la princesa d'Astúries», relata la periodista catalana, que afegeix un comentari que podria ser analitzable, i és que l'emèrit no va dir 'néta' ni 'Elionor. A qui es referia?

Després del consentiment del rei Joan Carles, Felip es va sentir alleugerit, ja que, si bé d'una banda sentia un profund dolor per renegar del seu pare, d'altra banda estava sent sotmès a una enorme pressió per part de Letícia. Per aquest motiu, després de les paraules del seu pare i tal com explica Pilar Eyre, Felip VI va trucar la seva dona per dir-li: «Anem a fer-ho».

La resta és història. Felip va renunciar a l'herència, un fet que ha marcat un abans i un després en la història de la monarquia espanyola. Letícia pot estar contenta, ja que ha aconseguit netejar la imatge de la seva família i no sortir esquitxada pels escàndols i fraus de Joan Carles.


Comentaris

envia el comentari