Trump tria com a ambaixador per Espanya a un empresari de Wall Street que parla català

El seu nom és Richard Duke Buchan III i és un empresari, inversor i filantrop estatunidenc
Richard Duke Buchan III | Wikipedia

L'actual president dels Estats Units, Donald Trump, està confeccionant a poc a poc tota la seva xarxa de personalitats per poder governar. L'últim càrrec que ha triat ha estat el d'ambaixador per als territoris d'Espanya i Andorra. La persona destinada a la funció és l'empresari de Wall Street Richard Duke Buchan, que segons fonts de la Casa Blanca, va estudiar una llicenciatura d'Economia i Espanyol a la Universitat de North Carolina a Chapel Hill. L'equip de Trump també ha garantit que Buchan ha estudiat a universitats espanyoles, en concret a la Universitat de Sevilla i a la de València.

Buchan, que va donar 898.000 dòlars per a la campanya de Trump, ha estat notícia perquè, a part de dominar l'espanyol, l'empresari també parla català. Tot i això la Casa Blanca s'ha afanyat per comunicar que el seu nivell de català és suficient «per treballar». Tot i això el nomenament de Buchan com a ambaixador d'Espanya i Andorra per part dels Estats Units haurà d'esperar. Actualment el candidat ha estat proposat i ara la responsabilitat d'acceptar-lo recau al Senat.

La figura de Richard Duke Buchan anirà sent cada vegada més rellevant al nostre país amb el pas del temps. De moment sabem que l'empresari va acompanyar Trump en diversos actes de la campanya i fins i tot va arribar a ser part de la comitiva en els tres debats presencials. Trump ha confiat definitivament en l'home amb qui es va asseure al jurament del càrrec al Capitoli, per ser la seva extensió a territoris tan importants geopolíticament com són Espanya i Andorra.Comentaris

envia el comentari