Logotip de TV3 situat al sostre dels estudis de TVC a Sant Joan Despí

TV3 confirma els pitjors rumors: 2 programes icònics diuen adéu

Vicent Sanchis ha confirmat la mala notícia a 'Els matins de TV3'

TV3  està passant per un dels anys més complicats  en l'àmbit econòmic  a conseqüència del coronavirus. El mateix mes de març la cadena pública catalana va perdre el 80% dels seus ingressos per publicitat, una crisi que es va mantenir durant els mesos de confinament.

Com que TV3 no pot endeutar-se, es donava per fet que alguns dels seus programes més cars no podrien tornar quan s'enceti la nova temporada televisiva, que habitualment comença al setembre  i s'allarga fins als mesos de maig i juny. 

Aquest dimecres, Vicent Sanchis ha confirmat els pitjors pronòstics i ha informat sobre els programes que no podran tornar a TV3, com a mínim aquest any. 

'Polònia' i 'Com si fos ahir' no tornaran al setembre

El director de TV3 ha visitat 'Els matins de TV3' per parlar de la difícil situació que viu la cadena i Lídia Heredia li ha preguntat directament si la pròxima temporada hi haurà nous capítols del 'Polònia', un dels programes més cars de la cadena.

Sanchís ha estat molt clar en la seva resposta: «Ara mateix no podem dir quin mes tornarà el 'Polònia'. A l'abril hem fet un pla de contenció amb 15 milions d'euros menys. Hem hagut de reduir continguts, els programes del setembre: o ajornar-los fins a no sabem quan o prescindir-ne. L'única manera d'eixugar despeses és retallar. Hem hagut d'afectar aquests dos grans programes perquè són els de màxim pressupost: el culebrot i 'Polònia'».

És a dir, que el programa de  Toni Soler i 'Com si fos ahir' no podran tornar amb nous continguts el pròxim mes de setembre. De moment, però, no sembla una decisió definitiva, ja que si la situació millora, podrien tornar en el futur. 

El mateix Sanchis ha dit que l'única solució era aquesta, prescindir-ne o ajornar-los, i de moment sembla que TV3 es decanta per ajornar-los però sense data de tornada. Si la situació econòmica es recupera, tornen els ingressos per publicitat i la Generalitat injecta més diners als comptes de la Corporació, potser els dos programes podrien tornar en un futur, però ara per ara sembla una situació que no es produiria a curt termini. 

Les paraules de Toni Soler ja va donar pistes sobre què podria passar. En l'últim programa d''Està passant' va dir que «li dedicava el programa als nostres companys de 'Polònia' perquè, passi el que passi, són els millors».

Des de llavors, molta gent estava preocupada  per la possible falta del 'Polònia' que ara es confirma. Això sí, diuen que l'esperança  és l'últim que es perd, així que els seguidors de l'icònic programa de TV3, així com els de 'Com si fos ahir', encara podran seguir esperant el miracle i que els seus programes favorits tornin, potser al gener, o potser la temporada vinent, el setembre del 2021.