Primer pla del cantant Blas Cantó

Polèmica com mai a TVE: El programa que haurien 'arreglat'

Els 'eurofans' no han quedat conformes amb la cançó que representarà Espanya a Eurovisió

 

La final del Festival d'Eurovisió 2021 s'acosta, i és que el concurs europeu de talents tindrà lloc el pròxim 22 de maig a Rotterdam. Espanya per la seva banda ja compta amb un candidat i una cançó triada per votació popular durant la gala, 'Destino Eurovisión' de TVE que es va emetre recentment. 

 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

 

L'elegit en aquesta ocasió ha sigut Blas Cantó, qui ja va debutar l'any passat a Eurovisió 2020 en línia i que va dur a Espanya al més alt amb la victòria de l'artista murcià amb el seu tema 'Universo'. A la gala emesa per Televisió Espanyola a tan sols tres mesos que arribi el gran dia, els espectadors havien de votar durant el programa entre una de les dues propostes del cantant per representar el país en el concurs europeu.

 

D'una banda, Blas Cantó va interpretar una balada titulada 'Voy a quedarme', composta per ell mateix al costat de Leroy Sánchez, Daniel Ortega ('Dangelo') i Dan Hammond. I de l'altra, una cançó que recollia el nom de 'Memoria', també composta per ell i per Steve Daly, Oliver Som i Leroy Sánchez. El primer tema, 'Voy a quedarme', va sortir guanyadora amb un 58% dels vots, tot i això, molts 'eurofans' no han quedat conformes amb la victòria.

 

La gala presentada per Tony Aguilzr i Júlia Varela no ha estat exempta de polèmiques perquè n'hi ha que etiqueten d'un autèntic desastre l'organització de l'esdeveniment, que va començar passades les deu de la nit i amb problemes de so durant l'emissió. No obstant això, el que més va molestar als espectadors del format va ser l'intercanvi dels números telefònics de pagament receptors dels vots.

 

 

Cadascun dels esmentats corresponia a una cançó en particular, i TVE va proposar el telèfon fix 905.810.001 per a 'Memoria' i, el mateix, però acabat en 02 per 'Voy a quedarme'. Aquí va arribar el primer enuig amb l'organització dels televidents, perquè l'ordre dels nombres no es corresponia amb l'ordre en què havien interpretat les cançons de manera que per a alguns va generar certa confusió.

 

El segon problema de la nit i que ha desencadenat un enrenou a les xarxes socials, on han titllat de 'tongo' el concurs, va sorgir en els 'recaps' emesos durant la gala per recordar als espectadors les propostes. En aquests fragments, l'organització va facilitar el mateix nombre de contacte per a la votació de sengles cançons, el que va poder confondre de nou als votants i influir en el resultat final.

 

Les xarxes socials cremen contra l'organització

Al principi de la gala, 'Voy a quedarme' va començar imposant-se davant de l'altre tema de Blas Cantó amb un 78% dels vots. Tanmateix i, malgrat l'embolic dels mitjans facilitats per a la selecció, la votació es va tancar al final de la nit amb percentatges pràcticament igualats: un 58% dels vots per a 'Voy a quedarme' i un 42% per a 'Memoria'.

 

Els usuaris de Twitter van emprar aquesta xarxa social per denunciar les anomalies del concurs i mostrar el seu descontentament amb l'organització del programa.

 

 

Encara que RTVE va proposar altres vies alternatives per votar a les cançons candidates, com la web o l'app mòbil de la cadena; cert és que qui va exercir el seu dret a vot per la via tradicional va assumir un cost econòmic.

 

Aquest fet fa que sigui més greu, encara que el programa no fos transparent i clar amb els espectadors a l'hora de facilitar els mitjans per exercir la votació, afavorint a la cançó que finalment va sortir guanyadora. Així tot, els espectadors exigeixen explicacions per part de l'organització.